Sestra Vesna je malo gruba prema Škori. A HDZ likuje...

Goran Stanzl/PIXSELL
I dok se Domovinski pokret mora pripremiti za unutarstranačke izbore, mnogo je onih koji Škorinu ostavku vide kao početak kraja Domovinskog pokreta
Vidi originalni članak

Nakon iznenadne neopozive ostavke Miroslava Škore na mjesto predsjednika Domovinskog pokreta, za koju nije znala ni njegova sestra, krenule su priče kako je samo pitanje vremena kad će se cijela priča raspasti. Iako ima onih koji upiru prstom u Marija Radića i navode da je Škorina ostavka zapravo rezultat neslaganja s političkim tajnikom, koji je gurao Domovinski pokret prema koalicijama, odnosno suradnji s HDZ-om u pojedinim lokalnim sredinama. Donedavni glavni tajnik Dario Žepina te priče odbacuje. 
- To nije istina, to su najgnjusnije laži. Mi smo nastali zbog loše politike HDZ-a i kao takvi ćemo odlučnim koracima ići dalje - rekao je Žepina uvjeren da će iz svega Domovinski pokret izaći još jači. Kao i većina dužnosnika, iznenađen je Škorinom ostavkom, ali navodi da je to očekivao.  
- Čovjek se potrošio u tri izborna ciklusa, obitelj mu je trpjela, a ne zaboravimo zdravstveno stanje i da ima četiri premosnice. To je ciklus u političkim strankama, a Škoro je dao svoj nemjerljiv - rekao je Žepina, koji nimalo ne strahuje od raskola. Navodi da Škoro ostaje potpredsjednik Sabora i zastupnik, a pokušat će izmijeniti i statut pokreta kako bi on postao počasni doživotni predsjednik Domovinskog pokreta. 


- Nema zle krvi unutar Domovinskog pokreta, sve ostalo su spinovi - kaže. No Škorina sestra sumnja u razloge ostavke koji su navedeni.
- Ne mogu prihvatiti ni Škorine argumente. Politika je krvav posao, i ako nisi spreman na to, ne treba je se ni prihvatiti - oštra je bila Vučemilović, koja neopozivu ostavku ne vidi kao gotov čin, nego smatra da o njoj trebaju odlučiti stranačka tijela. Žepina smatra da je reakcija Vesne Vučemilović malo emotivna. 
- Vesna je tu možda malo prenaglo reagirala i čak vidim da ne razumije dobro izborne procese unutar same stranke. Ako netko podnese neopozivu ostavku, to više nije tema rasprave - napominje Žepina. 
I dok se Domovinski pokret mora pripremiti za unutarstranačke izbore, mnogo je onih koji Škorinu ostavku vide kao početak kraja Domovinskog pokreta. Već su krenule priče kako će od ove situacije najveću korist imati HDZ, odnosno Andrej Plenković, jer bi neki od Škorinih dužnosnika vrlo lako mogli biti idući žetončići. Još nakon parlamentarnih izbora pričalo se kako je samo pitanje vremena kad će netko iz ove heterogene skupine “preletjeti” u HDZ-ov tabor. 

Posjeti Express