Slijedi veliki finale izbora. Kad je fešta - nek’ se fešta

Sandra Šimunović/PIXSELL
Opet smo gledali i slušali razna sučeljavanja, kandidati su se trudili što više obećati, pokazati da su baš oni pravi i da za njih treba glasati. Ali situacija se promijenila...
Vidi originalni članak

Sve televizije i dalje veliku pozornost posvećuju lokalnim izborima jer slijedi veliki finale, koji mnogi željno očekuju. Slučajno ili ne, ono pada na Dan državnosti, pa će to biti dvostruko slavlje i pobjednika, ali i pobijeđenih. Kad je fešta – nek’ se fešta. Ponovno smo gledali i slušali razna sučeljavanja, kandidati su se trudili što više obećati, pokazati da su baš oni pravi i da za njih treba glasati. Situacija se promijenila jer sad nema nekoliko kandidata u studiju, pa su neki malo govorili i nisu pokazali sve svoje mane ili kvalitete. Kod nekih se primijetila nervoza, posebno onih koji imaju male razlike u glasovima iz prvoga kruga. Najvažnije je da su televizije uspjele ponovno predstaviti sve važnije kandidate koji se natječu za pobjedu u ovom drugom krugu. Ponovno treba pohvaliti sve televizije, njihove urednike i reportere. Treba napomenuti da se vidi sigurnost i veliko znanje svih novinara koji su vodili izborne emisije i sučeljavanja, posebno jer su znali kad treba prekinuti nekog od sudionika emisije, nekad na miran a nekad na odlučan način, ali uvijek maksimalno pristojan. Inače HTV je od početka kampanje za izbore napravio odličan programski potez posvetivši emisiju “Otvoreno” kandidatima svih stranaka. Odlični voditelji, prave teme garantirali su i gledanost. Posebne emisije ili veći blokovi posvećeni izborima na Novoj TV i RTL-u bili su odlično koncipirani i vrlo zanimljivi. TV N1 imala je izbore u blokovima cijeli dan. Svekolika Hrvatska javnost iskreno je pozdravila susret predsjednika Republike Zorana Milanovića i premijera Andreja Plenkovića na sjednici Vijeća za obranu na Pantovčaku u raspravi o nabavi borbenih aviona.

Uz bitku kandidata na lokalnim izborima, Hrvatska je imala još jednu - onu u natjecanju za finale Eurosonga. Nastup naše mlade pjevačice Albine s ekipom bio je doslovno bez greške – briljantan u svakom pogledu. To što nije ušla među deset kandidata koji idu u finale treba pripisati načinu glasovanja u kojem su baltičke zemlje imale više glasova, pa se tako dogodilo da je u finale ušla samo jedna zemlja s Balkana. Albina je sve u dvorani i u Hrvatskoj oduševila sjajnom izvedbom, izvrsnom koreografijom, vrhunskim stylingom, koji potpisuje priznati Juraj Zigman. Čuli smo snažne ovacije publike, a cijela Hrvatska javnost ogorčena je zbog nepravde koja nam je nanesena. Prvi su put nastup našeg predstavnika na Eurosongu komentirali i premijer Andrej Plenković i predsjednik Republike Zoran Milanović, ocijenivši da je Albina bila sjajna u ukupnom nastupu i da je pred njom velika karijera. Cijela ekipa, od Albine i njenih suradnika, kao i urednice te šefice projekta, Uršule Tolj, učinila je maksimalne napore da sve prođe u najboljem redu i zaslužuju čestitke. Sve to ne bi bilo moguće da se Uprava HRT-a, na čelu s glavnim ravnateljem Kazimirom Bačićem, nije izuzetno potrudila da Albini osigura najbolju moguću ekipu koja je bila dio tima. Ne treba žaliti jer smo u Rotterdamu osvjetlali obraz Hrvatske. Samo finale po običaju uz veliku pozornicu, raskošne svjetlosne efekte i popratne snimke uz izvođače, do vrlo zanimljivih voditelja. Posebne čestitke opuštenom, šarmantnom, nestereotipnom i briljantnom komentatoru Dušku Ćurliću. 

Posjeti Express