Trump će svoju Melaniju na izborima 'gurati' kao novu Jackie O.

Press Association/PIXSELL
Kontroverzni milijarder u izbornu utrku za predsjednika SAD-a želi ući uz spektakl i fanfare
Vidi originalni članak

Prije više od pola stoljeća Jacqueline Kennedy bila je supruga nezaustavljivog kandidata za predsjednika SAD-a. Donald Trump, piše New York Post, na isti način želi promovirati svoju suprugu Melaniu na republikanskoj konvenciji koju će u Clevelandu od 18. do 21. srpnja voditi ovaj krajnje kontroverzni milijarder.

O njegovoj kontroverznosti govori i to što će glavna svjetla pozornice na konvenciji zauzimati članovi njegove obitelji i svjetski slavni prijatelji i poklonici, a puno manje istaknuti političari stranke čiji je kandidat za predsjednik postao praktično još tjednima prije dovršetka predizbora. "Melaniju će predstaviti kao novu Jackie O. Ona govori četiri strana jezika", najavio je Trumpov savjetnik.

Savjetnici konvenciju najavljuju kao takvu da ima ambiciju potući u gledanosti sve konvencije stranaka ikada održane. Po mnogočemu se vidi da je Trump vrlo ambiciozan. Pozvani su predsjednik Ultimate fight championshipa Dana White, predsjednik NASCAR-a Brian France, predsjednik National football league Ben Roethlisberger... no, oni su rekli da ne mogu doći.

Unatoč tome, neće mu nedostajati velikih njuški iz svijeta spektakala; sportaši Johnny Damon, Paul O’Neill, Curt Schilling, Dennis Rodman i Mike Tyson, sve redom Trumpovi veliki poklonici, kao i glumci Kirstie Alley i Jon Voight, te rock zvijezda Ted Nugent. Međutim, unatoč svom tom entuzijazmu, već i najava spektakla objašnjava što će Trumpu biti problem u kampanji.

"Na pozornici ćete vidjeti multietničku raznovrsnost uzvanika. Da je Muhamed Ali živ, on bi ga nagovorio da mu dođe", kazao je za Post jedan od savjetnika. Istodobno, Trump je u Las Vegasu nedavno morao povrgnuti da izabrani delegati za konvenciju planiraju nominirati jednog od njegovih protukandidata iz predizbora kao republikanskog kandidata za predsjednika SAD-a.

Posjeti Express