Trump: U Bijeloj kući imamo osobu bez inteligencije...No dosta o Kamali Harris

BRENDAN MCDERMID/REUTERS/PIXSELL
Donald Trump je na dobrotvornoj večeri vrijeđao Kamalu Harris, krivo izgovorio njezino ime i žalio se kako su ga loše tretirali tijekom njegova predsjedničkog mandata izazvavši povremeno oduševljenje i smijeh publike.
Vidi originalni članak

Trumpov monolog na čuvenom katoličkom skupu za prikupljanje sredstava u New Yorku na kojemu se tradicionalno održavaju lagana peckanja dvojice stranačkih kandidata u godinama predsjedničkih izbora, došao je u trenutku kada je potpredsjednica Kamala Harris – koja je prošli mjesec odlučila da će preskočiti događaj – završila svoje šesto putovanje u Wisconsin otkako je predsjednik Joe Biden odustao od utrke.

Tisuću kilometara dalje – napadajući kritične države s plavim zidom i pokušavajući učvrstiti najpovoljniji put do Bijele kuće – zaoštrila je napade na svog suparnika koristeći njegove riječi protiv njega dok utrka ulazi u posljednje tjedne, objavio je CNN. 

Kao što je često činio na suđenju, Trump je omalovažavao potpredsjedničinu inteligenciju.

“Upravo sada imamo nekoga u Bijeloj kući tko jedva može govoriti, jedva sastavlja dvije koherentne rečenice, tko izgleda kao da ima mentalne sposobnosti djeteta. Postoji osoba kojoj ništa ne ide. Nikakve inteligencije", rekao je Trump. “Ali dosta o Kamali Harris.”

Nazvao je krivim imenom

Povodom Harrisove odsutnosti, on je na svojoj Truth Social mreži objavio:

"Upravo sam saznao da Lyin’ Kamala večeras šalje videoporuku umjesto da bude na večeri Al Smitha. Ne bi joj trebalo dopustiti da šalje video poruke. Kamala bi trebala bit ovdje kao i gotovo svaki drugi predsjednički kandidat u  povijesti, osim Waltera Mondalea, koji je izgubio 49-1. Nisu mi dali mogućnost videoporuke, niti bih ja to učinio. Ovo je nepoštivanje svih uključenih. Trebala bi biti ovdje ili izgubiti katoličke izbore!"

Trumpove šale bile su grube, ali se činilo da su ih prisutni dobro prihvatili. Namjerio se i na migrante i New York, rekavši da je morao završiti svoj govor kako bi New York mogao "pretvoriti u sobu za ilegalno sklonište za migrante".

Kamala Harris nije bila na večeri, ali je poslao video poruku prisutnima.

“Evanđelje po Luki nam govori da vjera ima moć zasjati svjetlom na one koji žive u tami i voditi naše noge na stazu mira”, rekao je Harris. “I u čast velikog Ala Smitha, borimo se za izgradnju bolje budućnosti s vjerom u Boga, našu zemlju i jedni u druge.”

Potpredsjednica je u svom videu također izvela skeč s komičarkom Molly Shannon, koja se vratila u lik "Saturday Night Live" Mary Katherine Gallagher, vječno preuzbuđene katoličke učenice, koja je savjetovala Harrisu da "ne govori ništa negativno o katolicima" u njezine primjedbe.

"Nikada to ne bih učinila, bez obzira gdje se nalazila", rekla je Harris prije nego što je izrekla svoju poentu. "To bi bilo kao da kritizirate Detroit u Detroitu."

Trump je učinio upravo to, prošlog tjedna, tijekom predizborne stanke u Motor Cityju (Detroit), koji je usporedio s "nacijom u razvoju".
 

Posjeti Express