Top News
8849 prikaza

Brkati Führer Skejo morat će dokazati koliko voli Hrvatsku

Ante Đapić i Marko Skejo
Dalibor Urukalović/PIXSELL
Domoljublje je zamijenio lopovlukom i pronevjerama. Sve ostaje u familiji...

Negdje tamo na početku Domovinskog rata moj dobar znanac, tad hrvatski vojnik, hladno mi je rekao da se prijavio jer će od države dobiti stan. Bio je tad sasvim iskren. Prošao je kroz teške bitke, ljudi su oko njega gubili život, a on je, fala Bogu, preživio i dočekao stan. 

Nikad se nije žalio na rat, nikad nije uveličavao svoje ratne zasluge niti se hvalio svojim domoljubljem. Nije jedini takav kojeg poznajem. E, da. Nikad nije dizao desnicu i vikao ZDS. 

Opet, mali Führer Marko Skejo, revizionist, ljubitelj Hitlerova šegrta Ante Pavelića i ustaša te ratni zapovjednik HOS-a, dobio je od ove države puno više od dragovoljca s početka teksta. 

Ali Skeji, naravno, to nije bilo dosta. Trebalo mu je više. Pa je jako domoljublje zamijenio lopovlukom i pronevjerama. Operaciji povećanja kućnog budžeta pridružila se i gospođa Skejo. Da sve ostane u familiji. Dobili su za male pare poslovni prostor od Ministarstva obrane, dakle države, pregradili ga u dva i davali u skupi podnajam. 

A što je mogao? Nije se borio uzalud za voljenu zemlju. Put iz pobjede vodio je u blagostanje. Ali nije računao na sud. Prema nepravomoćnoj presudi Skejo sad mora vratiti malo manje od 66.000 kuna i kamate. 

Gospođa Skejo oko 178.000 i kamate. Skeji to i nije prvi put. Još u travnju 2015., pišu mediji, osuđen je na godinu dana zatvora uvjetno zbog ozbiljnoga gospodarskoga kriminala.

Ali nije mu problem reći da jako voli Hrvatsku. Što je jako dobro. Sad će, silom prilika, to morati potvrdi uplatom u državni proračun i deložacijom iz državnog poslovnog prostora. 

Domovina se voli i iz novčanika. Plaćanje poreza i poštovanje zakona države u kojoj živiš, Skejo, nije rezervirano samo za pripadnike nacionalnih manjina.

 • Važna obavijest
  Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Express.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Express.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
 • zeljo 16:32 20.Ožujak 2021.

  skarabudzit ga rvatosjekom....

 • zeljo 16:31 20.Ožujak 2021.

  samo maljem u glavusu, da mu otpadnu brcici

 • Avatar maks20022
  maks20022 17:53 07.Ožujak 2020.

  Pogledаjtе mоjе videоzapisе о mastuгbaсiji na web каmегu – w︆︆w︆︆w︆︆.︆︆f︆︆ck69︆︆.︆︆site