Mislite da imate kvalitete dobrog lidera? Saznajte na konferenciji Startover 8. 11.

Shutterstock
Postoji li uopće 'posao iz snova' ili je to samo neodrživa ideja, koje su to kvalitete koje odlikuju dobrog lidera i na što moramo biti spremni uz AI alate u budućnosti teme su o kojima će se govoriti na konferenciji
Vidi originalni članak

Postoji li uopće 'posao iz snova' ili je to samo neodrživa ideja, koje su to kvalitete koje odlikuju dobrog lidera i na što moramo biti spremni uz AI alate u budućnosti teme su o kojima će se govoriti na konferenciji u organizaciji 24sata
Sve je spremno za prvu konferenciji Startover - Budućnost rada: pogled u sutra 8. studenog u WESPA Business & Loungeu u Zagrebu (Green Gold) u organizaciji 24sata. Očekuju vas zanimljivi paneli, stručna izlaganja i inovativne ideje te primjeri uspješnih poslovnih praksi na temu budućnosti rada i održivog radnog mjesta. 


Na panelu o poslu iz snova raspravljat će o strategijama privlačenja i zadržavanja talenata, rodnoj ravnopravnosti na radnome mjestu, prisilnom povratku u ured, radu na daljinu, ali i asinkronom radu te održivosti radnog mjesta s obzirom na promjene. Istražujemo i postoji li podrška roditeljima na radnome mjestu te kako poslovi utječu na demografiju i obrnuto. O tome koliko je posao iz snova održiva ideja, što čini idealno radno mjesto te kako pomiriti želje i mogućnosti, uz Maju Crnjak, direktoricu sektora ljudskih potencijala, Erste Banka, govorit će dr. sc. Mitja Ružojčić, stručnjak za psihologiju rada i upravljanje ljudskim potencijalima, Ines Bokan, voditeljica na portalu posao.hr,  Jelena Jelinić Cvirn, HR direktorica, HSM, te  Ivana Kovačić, direktorica sektora ljudskih potencijala u Telemachu. Panelom će moderirati prof. dr. sc. Miroslav Ante Omazić. 

Kvalitete lidera za budućnost rada

Buduće radno mjesto sa sobom nosi mnogo izazova za lidere: od korištenja tehnologije do ispravnog usmjeravanja i unapređenja radne snage, a rapidni razvoj radnog okruženja zahtijeva fleksibilne lidere s vizijom budućnosti tvrtke. Kako prepoznati i razvijati kvalitete lidera za “future of work”? 
O tome koliko je važno poznavanje trendova, može li se svatko od nas razviti u lidera ili je potrebno biti pravi materijal na panelu će govoriti Ivica Vrančić, management development consultant, Vladimira Senčar Perkov, direktorica ljudskih resursa u Ini, te Marin Mlinarić, direktor ljudskih potencijala i organizacijske kulture za Hrvatsku i Sloveniju u Philip Morris Zagreb d.o.o. Panelom će moderirati prof. Jelena Jelušić, HR & Employer Branding konzultant, INSPO Consulting. 


Je li AI novi idealni zaposlenik, pouzdani kolega ili tek mrska konkurencija?

Kako prevladati strah od alata AI i iskoristiti potencijal nove tehnologije u službi employer brandinga i stvaranja boljeg radnog mjesta? Kako optimizirati procese i utjecati na održivost poslovanja? Treba li se bojati ukidanja radnih mjesta ili će AI otvoriti nove mogućnosti zapošljavanja? A o tome gdje ćemo biti u vezi s tim za pet godina, govorit će Davor Runje, osnivač/CTO airt.ai, te Petar Perković, Data Science Team Lead, Njuškalo, Mislav Malenica, predsjednik CroAI, a  moderator će biti dr. sc. Aco Momčilović, FutureHR Owner; President of Global AI Ethics Institute. 


Održive poslovne prakse u Hrvatskoj


Tko su predvodnici održivog poslovanja na domaćem terenu; koje su to poslovne prakse koje nas mogu inspirirati i na koje se načine održivost u poslovanju može manifestirati? Predstavljamo hrvatske tvrtke i kompanije s uspješnom održivom poslovnom praksom te se dotičemo održivosti u najširem smislu - od kreiranja vlastitoga kadra, optimizacije proizvodnih procesa do održivih ESG praksi. Na panelu će govoriti  Vlatka Kamenić Jagodić, direktorica Marketinga i korporativnih komunikacija tvrtke KONČAR, Mirna Horvat, Co-founder & COO tvrtke Leapwise te Vasja Čretnik, direktor Termi Tuhelj. Panel će moderirati Petar Štefanić, freelance komunikator iz tvrtke Word.


Organizator konferencije su 24sata, a partneri su ENNA, HGK, Philip Morris, INA, Erste, HSM, Fina, HEP, Telemach, KONČAR, posao.hr, Leapwise i Terme Tuhelj.

Posjeti Express