'Pristojni ljudi' izazvali incident na Frljićevoj predstavi

Ivo Čagalj/PIXSELL
Marginalna inicijativa u Češkoj došla je na predstavu 'Naše nasilje i vaše nasilje" i pokušali istjerati glumce s pozornice
Vidi originalni članak

"Ne znam je li ovo dosad neviđeno. Slične stvari događale su se i tijekom izvedbi Living Theatera. Ovo pokazuje koliko je situacija u Europi loša, promijenile su se zemlje u kojima ne bismo očekivali takve stvari", rekao je za N1 televiziju kazališni redatelj Oliver Frljić i dodao:

"Na ovo sam pokušavao upozoriti prije dvije godine, ali tada su mi se smijali i govorili da je pretjerano. Sada se pokazuje da je dijagnoza bila točna i precizna", rekao je Frljić.

Trideset demonstranata upalo je na pozornicu jednog češkog kazališta u pokušaju da spriječi glumce Mladinskog gledališča iz Ljubljane da izvedu predstavu hrvatskog redatelja Olivera Frljića "Naše nasilje, vaše nasilje".

Nakon dvadeset minuta, na poziv organizatora festivala intervenirala je policija i istjerala demonstrante iz kazališta. Najava Frljićeve predstave "Naše nasilje, vaše nasilje" na festivalu u Brnu je u Češkoj dočekana s velikim negodovanjem nakon što su mediji objavili da u toj predstavi Isus siluje muslimanku.

Predstavu su ometali demonstranti iz marginalne lokalne inicijative "Pristojni ljudi", koji su kupili ulaznice i nakon 20 minuta krenuli iz gledališta na pozornicu u namjeri da prekinu predstavu, dok je ostatak publike počeo skandirati 'Pristojni ljudi, idite kući!" te su na kraju i oni istrčali na scenu i podržali glumce.

Da podsjetimo, ovu su predstavu 'na nož' dočekali i militantni pojedinci i članovi desničarskih udruga u Splitu, u travnju prošle godine, koji su pokušali istom metodom, ali su na kraju istjerani iz kazališta. 

Posjeti Express