Šest lica traži Frica: Dodjela nagrada u HNK bit će 23. siječnja

Tko će postati peti dobitnik doznat ćemo nakon programa koji će predstaviti finaliste nagrade, zatim prikazati specijalno priređen digest od predstava koje po djelima Miroslava Krleže izvodi HNK
Vidi originalni članak

Na velikoj sceni Hrvatskog narodnog kazališta, u nedjelju 23. siječnja, po peti put bit će dodijeljena nagrada Fric za najbolju knjigu prozne fikcije premijerno objavljene u Republici Hrvatskoj 2020/21 godine. Šest lica dakle traži Frica u organizaciji tjednika Express, a tih šest lica, od kojih će jedno dobiti i nagradu sponzora Barcaffea u svoti od 75.000 kuna su: Magdalena Blažević, Ivana Bodrožić, Zoran Ferić, Korana Serdarević, Damir Uzunović i Ivan Vidak.  

Tko će stati u časnu vrstu dobitnika doznat ćemo nakon programa koji će predstaviti finaliste nagrade, zatim prikazati za ovu priliku specijalno priređen digest od predstava koje  po djelima Miroslava Krleže - Frica izvodi HNK, a to su drame „U agoniji“, „Aretej“ i „Vučjak“ i specijalno za ovu prigodu pripremljen izbor iz poezije, a sve u režiji Ivice Buljana. 

Prisjetimo se 40 godina po piščevoj smrti da je u Bilješci o piscu za svoju prvu objavljenu zbirku poezije „Pjesme“ 1918. godine Fric napisao: „Upravi kralj. Hrv. zemalja. Kazališta predao dosad šest drama (Saloma, Sodoma, Leševi, Kraljevo, Gospođica Lili i Utopija), no sve su bile odbijene. 

Posjeti Express