Spektakl u Zagrebu: Što sve ne znate o The Chemical Brothers

IPA/PIXSELL
The Chemical Brothers smatraju se jednim od najzanimljivijih live izvođača elektroničke glazbe u povijesti
Vidi originalni članak

Tom Rowlands i Ed Simons uskoro će nastupiti u zagrebačkom Domu sportova, a ususret koncertu donosimo vam nekoliko činjenica o njihovom glazbenom projektu koji će vas potaknuti da upravo vi budete dio spektakla 12. listopada. Radi se, naravno, o The Chemical Brothers, pionirima elektroničke glazbe čiji koncert je jedan od najiščekivanijih ove sezone. 

Sa svojom velebnom produkcijom, duo pred hrvatsku publiku stiže u sklopu turneje kojom promoviraju ovogodišnji album „No Geography“. Nedavno je potvrđeno i kako će im se na pozornici u Zagrebu pridružiti i njihov veliki prijatelj te poznati DJ James Holroyd, koji ih je pratio tijekom mnogobrojnih nastupa u proteklih 20 godina. 

The Chemical Brothers su od samoga početka do danas postali nezaobilazni dio festivala i velikih koncertnih dvorana diljem svijeta, a mi vam donosimo nekoliko manje poznatih činjenica o ovom sjajnom dvojcu.

* Nisu oduvijek djelovali pod nazivom The Chemical Brothers. Prvi službeni naziv ovog sjajnog dua bio je The Dust Brothers, u čast američkim hip hop producentima istoga imena koji su surađivali s Beastie Boysima, Beckomm i The Rolling Stonesima. Nakon što im je prijetila tuba zbog imena, promijenili su ime.

* U svojoj karijeri su imali samo dva "broj jedan" singla i to 1997. godine. Radi se o pjesmama "Setting Sun" i "Block Rockin' Beats". Singl "Block Rockin' Beats" je iste godine nagrađen Grammyjem.

* The Chemical Brothers su indie fanatici u srcu. Tim Burgess i Beth Orton gostovali su im na prvom albumu, Noel Gallagher je gostovao na pjesmi "Setting Sun", a na trećoj ploči "Surrender" gostuju im Bernard Sumner (New Order) i Bobby Gillespie (Primal Scream). 

* Njihova najpopularnija pjesma je "Galvanize", sudeći po Spotifyju. Čak 21 milijuna streamova je dosad imala, dok "Hey Boy Hey Girl" ima 18 milijuna streamova. 

* The Chemical Brothers su dosad objavili osam studijskih albuma, jedan live album i četiri kompilacijska albuma. Duo je "težak" 22 milijuna dolara.

The Chemical Brothers su bend koji u Hrvatsku dolazi u pravo vrijeme. U trenutku svoje najveće zrelosti i godini kada su na novu koncertnu turneju krenuli s novim vizualima. Tom Rowland i Ed Simons u Zagrebu gostuju kao predvodnici britanskog elektroničkog zvuka, sukreatori uspjeha big beata i njegova proboja u orbitu pop kulture. Svoj aktualni album ‘No Geography’ objavili su ove godine, a globalnu koncertnu sezonu obilježili su kao headlineri najvećih festivalskih pozornica.

Premijerni zagrebački nastup, 12. listopada, u Domu sportova donosi pravo osvježenje u koncertnoj ponudi, a posjetiteljima garantira glazbeno iskustvo koje će se prepričavati godinama. The Chemical Brothers smatraju se jednim od najzanimljivijih live izvođača elektroničke glazbe u povijesti - a svi koji će prisustvovati njihovom zagrebačkom koncertu moći će svjedočiti tome iz prve ruke.

Posjeti Express