Svi moraju umrijeti: U "Igri prijestolja" do sada je ubijeno 456 likova

HBO
Najkrvavija je bila četvrta sezona u kojoj su ubijena 182 lika
Vidi originalni članak

Za manje od tjedna dana kreće dugo isčekivana peta sezona Igre prijestolja, a oni koji seriju do sada nisu gledali, ali imaju namjeru ovaj bi tekst trebali preskočiti jer sadrži gomilu spoilera.

Kad se slaže rekapitulacija svih smri u seriji do sada, koja slovi kao jedna od krvavijih i brutalnijih u posljednjih nekoliko godina, brojka je tolika da se slobodno može reći da je u 'u kraljevini' počinjen pravi genocid.

U dosadašnjim sezonama ubijeno 456 ljudi.

Najkrvavija sezona bila je četvrta. U njoj je ubijeno 182 lika. Najmanje ih je ubijeno u prvoj sezoni, 'samo' 58, dok je u trećoj smaknuto njih 86, a u drugoj 130.

U seriji je ubijeno više glavnih likova: Viserys Targaryen, Robert Baratheon, Ned Stark, Khal Drogo, Robb Stark, Talisa Stark, Catelyn Stark, Jeor Mormont, Joffrey Baratheon, Ygritte,  Oberyn Martell...

Najsmrtonosnija lokacija je King's Landing, gdje je ubijeno 117 likova. Iza Zida je ubijeno 74 ljudi, a Castle Black je mjesto gdje je ubijeno 56 likova.

Najgori masakr bio je u trećoj sezoni na "Crvenom vjenčanju" kada su 'pala' četiri glavna lika. Jedna od najbrutalnijih smrti je ona Oberyna Martella u četvrtoj sezoni, kada mu je Gregor "the Mountain" Clegane doslovno zdrobio glavu golim rukama.

Detaljan prikaz, kada, gdje, kako i zašto su likovi ubijeni kao i grafike napravio je Washington Post i možete ih pogledati ovdje.

Posjeti Express