Kultura
546 prikaza

Svi moraju umrijeti: U "Igri prijestolja" do sada je ubijeno 456 likova

Igra prijestolja
1/7
HBO
Najkrvavija je bila četvrta sezona u kojoj su ubijena 182 lika

Za manje od tjedna dana kreće dugo isčekivana peta sezona Igre prijestolja, a oni koji seriju do sada nisu gledali, ali imaju namjeru ovaj bi tekst trebali preskočiti jer sadrži gomilu spoilera.

Joffrey Baratheon | Author: HBO HBO

Kad se slaže rekapitulacija svih smri u seriji do sada, koja slovi kao jedna od krvavijih i brutalnijih u posljednjih nekoliko godina, brojka je tolika da se slobodno može reći da je u 'u kraljevini' počinjen pravi genocid.

U dosadašnjim sezonama ubijeno 456 ljudi.

Najkrvavija sezona bila je četvrta. U njoj je ubijeno 182 lika. Najmanje ih je ubijeno u prvoj sezoni, 'samo' 58, dok je u trećoj smaknuto njih 86, a u drugoj 130.

U seriji je ubijeno više glavnih likova: Viserys Targaryen, Robert Baratheon, Ned Stark, Khal Drogo, Robb Stark, Talisa Stark, Catelyn Stark, Jeor Mormont, Joffrey Baratheon, Ygritte,  Oberyn Martell...

Khal Drogo | Author: HBO HBO

Najsmrtonosnija lokacija je King's Landing, gdje je ubijeno 117 likova. Iza Zida je ubijeno 74 ljudi, a Castle Black je mjesto gdje je ubijeno 56 likova.

Najgori masakr bio je u trećoj sezoni na "Crvenom vjenčanju" kada su 'pala' četiri glavna lika. Jedna od najbrutalnijih smrti je ona Oberyna Martella u četvrtoj sezoni, kada mu je Gregor "the Mountain" Clegane doslovno zdrobio glavu golim rukama.

Detaljan prikaz, kada, gdje, kako i zašto su likovi ubijeni kao i grafike napravio je Washington Post i možete ih pogledati ovdje.

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.