10 najčudnijih hotela na svijetu

Facebook
Ponekad je potrebno da zaboravite provjerene lokacije i upustite se u nepoznato, jer vani stvarno ima svačega
Vidi originalni članak

Hoteli mogu biti puno više od kreveta u kojem ćete spavati tijekom vašeg sljedećeg odmora. Zaista originalni smještaj može učiniti vaš boravak nevjerojatnim iskustvom koje se događa samo jednom u životu.

Ako ste spremni za tako nešto, razmislite o posjeti jednom od ovih hotela...

Kakslauttanen arktičko odmaralište 

Nedaleko arktičkog kruga nalazi se jedno od najčišćih, najosamljenijih i najnetaknutijih mjesta na zemlji. Riječ je o Kakslauttanen arktičkom odmaralištu u sklopu kojeg možete odsjeti u snježnom ili staklenom igluu ili kolibi, a možda naletite i na prekrasnu polarnu svjetlost. 

Imat ćete što za raditi ovdje i zimi i ljeti, uključujući safari s haskijima, s jelenima, jahanje i skijanje.

Hotel kripta

Crkva Svetog Patrika u Lewistonu, u Maineu u SAD-u mjesto je na kojem mogu prenoćiti samo najhrabriji. Monsinjor Thomas Wallace pomogao je u izgradnji ove crkve i bio je njezin svećenik do smrti, 1907. godine, kad je pokopan u kripti ispod kapele.

Crkva je transformirana u boutique hotel, a iako je tijelo svećenika prebačeno na lokalno groblje, tko zna kakvi duhovi još lutaju kapelicom.

Pseći hotel za ljude i pse

Dog Bark Park Inn u Idahu je b&b u kojem mogu odsjesti ljudi, ali i njihovi dlakavi kućni ljubimci. Na ulazu su dva velika psa u kojima se nalaze prostori za spavanje, a koje su izgradili sami vlasnici, mladi bračni par.

Također se okolo nalazi još hrpa drvenih skulptura koje su sami izrezbarili, a koji kao da 'vuku' na fotkanje.

Strawberry Roan konjski furgon

Ne brinite, svaki trag konja itekako dobro je uklonjen, pa niti ćete morati dijeliti prenočište s četveronožnim ljepotanima, niti ćete ujutro smrditi po balegi.

Za ovaj ruralni ugođaj morat ćete se uputiti u okolicu Kenta u Engleskoj, jer je ovo neobično mjesto za odmor dio Waypost farm Glampinga.

Kokopelli špilja b&b

Ugrađena u uspravnu hrid u Novom Meksiku, Kokopellijeva špilja smještena je 21 metar pod zemljom. Prvotno je špilja izrađena kao ured za vlasnika i geologa Brucea Blacka.

Ovo odmorište prostire se na 1.500 kvadratnih metara, te uključuje veliku spavaću sobu, dnevni boravak, blagovaonu, veliku, potpuno opremljenu kuhinju i kupaonu s tušem i jacuzzijem.

Hotel u drveću

Moderna i kreativna arhitektura nalazi se u netaknutoj šumi u Švedskoj. Treehotel se sastoji od pet soba koje se prostiru visoko nad zemljom, s tim da je svaka soba unikatna i građena po ekološkim principima.

Luda kuća

Ne postoji bolje određeno ime od onoga za Crazy House hotel u Vijetnamu. On nudi uvid u nadrealističku arhitekturu koja se na neki ludi način potpuno uklopila u drveno okruženje, s tim da možete birati između više drvenih kuća i odabarati onu koja najbolje pristaje uz vašu razinu ludosti.

Spitbank utvrda

Ne možete biti udaljeniji od ostatka svijeta nego kad se smjestite usred oceana. Spitban Fort originalno je izgrađen kako bi zaštitio luku Portsmouth u Velikoj Britaniji od Napoleonovog napada, no danas predstavlja luksuzni hotel i savršeno mjesto za privatnu zabavu, piše Mashable.

Mjehuričasti hotel

Attrap' Réves ili mjehuričasti hotel u Francuskoj svojim gostima omogućuje da budu u dodiru s prirodom budući da se mogu pozdraviti s čarima klima uređaja i privatnim kupaonicama ako misle doći ovdje. Svaka mjehuričasta soba je u staklu, okružena tek drvećem i grmljem kao zaštitom. 

Zanimljivo je da su 'mjehurići' izgrađeni od potpuno razgradljivih materijala i imaju izrazito nizak loš utjecaj na okruženje.

Hrčak vila

Ovo je zaista pravi arhitektonski eksperiment, jer je riječ o građevini nalik kavezu za hrčke, samo u ponešto većem izdanju, točnije, za ljude. Cijela soba u ovoj francuskoj vili usredotočena je na veliki kotač za trčanje koji se može transformirati u stol ili trosjed. U svakom slučaju, zanimljivo.

Posjeti Express