Life
1219 prikaza

10 najčudnijih hotela na svijetu

Kakslauttanen Arctic Resort
Facebook
Ponekad je potrebno da zaboravite provjerene lokacije i upustite se u nepoznato, jer vani stvarno ima svačega

Hoteli mogu biti puno više od kreveta u kojem ćete spavati tijekom vašeg sljedećeg odmora. Zaista originalni smještaj može učiniti vaš boravak nevjerojatnim iskustvom koje se događa samo jednom u životu.

Ako ste spremni za tako nešto, razmislite o posjeti jednom od ovih hotela...

Kakslauttanen arktičko odmaralište 

Kakslauttanen Arctic Resort | Author: Facebook Facebook

Nedaleko arktičkog kruga nalazi se jedno od najčišćih, najosamljenijih i najnetaknutijih mjesta na zemlji. Riječ je o Kakslauttanen arktičkom odmaralištu u sklopu kojeg možete odsjeti u snježnom ili staklenom igluu ili kolibi, a možda naletite i na prekrasnu polarnu svjetlost. 

Imat ćete što za raditi ovdje i zimi i ljeti, uključujući safari s haskijima, s jelenima, jahanje i skijanje.

Hotel kripta

Inn at The Agora | Author: Facebook Facebook

Crkva Svetog Patrika u Lewistonu, u Maineu u SAD-u mjesto je na kojem mogu prenoćiti samo najhrabriji. Monsinjor Thomas Wallace pomogao je u izgradnji ove crkve i bio je njezin svećenik do smrti, 1907. godine, kad je pokopan u kripti ispod kapele.

Crkva je transformirana u boutique hotel, a iako je tijelo svećenika prebačeno na lokalno groblje, tko zna kakvi duhovi još lutaju kapelicom.

Pseći hotel za ljude i pse

Dog Bark Park Inn Bed & Breakfast | Author: Facebook Facebook

Dog Bark Park Inn u Idahu je b&b u kojem mogu odsjesti ljudi, ali i njihovi dlakavi kućni ljubimci. Na ulazu su dva velika psa u kojima se nalaze prostori za spavanje, a koje su izgradili sami vlasnici, mladi bračni par.

Također se okolo nalazi još hrpa drvenih skulptura koje su sami izrezbarili, a koji kao da 'vuku' na fotkanje.

Strawberry Roan konjski furgon

Strawberry Roan Horsebox | Author: Strawberry Roan Horsebox Strawberry Roan Horsebox

Ne brinite, svaki trag konja itekako dobro je uklonjen, pa niti ćete morati dijeliti prenočište s četveronožnim ljepotanima, niti ćete ujutro smrditi po balegi.

Za ovaj ruralni ugođaj morat ćete se uputiti u okolicu Kenta u Engleskoj, jer je ovo neobično mjesto za odmor dio Waypost farm Glampinga.

Kokopelli špilja b&b

Kokopelli špilja | Author: Kokopelli Cave Kokopelli Cave

Ugrađena u uspravnu hrid u Novom Meksiku, Kokopellijeva špilja smještena je 21 metar pod zemljom. Prvotno je špilja izrađena kao ured za vlasnika i geologa Brucea Blacka.

Ovo odmorište prostire se na 1.500 kvadratnih metara, te uključuje veliku spavaću sobu, dnevni boravak, blagovaonu, veliku, potpuno opremljenu kuhinju i kupaonu s tušem i jacuzzijem.

Hotel u drveću

Tree hotel | Author: tree hotel tree hotel

Moderna i kreativna arhitektura nalazi se u netaknutoj šumi u Švedskoj. Treehotel se sastoji od pet soba koje se prostiru visoko nad zemljom, s tim da je svaka soba unikatna i građena po ekološkim principima.

Luda kuća

Luda kuća u Vijetnamu | Author: Crazy House Crazy House

Ne postoji bolje određeno ime od onoga za Crazy House hotel u Vijetnamu. On nudi uvid u nadrealističku arhitekturu koja se na neki ludi način potpuno uklopila u drveno okruženje, s tim da možete birati između više drvenih kuća i odabarati onu koja najbolje pristaje uz vašu razinu ludosti.

Spitbank utvrda

Spitbank utvrda | Author: amazingvenues.co.uk amazingvenues.co.uk

Ne možete biti udaljeniji od ostatka svijeta nego kad se smjestite usred oceana. Spitban Fort originalno je izgrađen kako bi zaštitio luku Portsmouth u Velikoj Britaniji od Napoleonovog napada, no danas predstavlja luksuzni hotel i savršeno mjesto za privatnu zabavu, piše Mashable.

Mjehuričasti hotel

Attrap'Rêves | Author: Facebook Facebook

Attrap' Réves ili mjehuričasti hotel u Francuskoj svojim gostima omogućuje da budu u dodiru s prirodom budući da se mogu pozdraviti s čarima klima uređaja i privatnim kupaonicama ako misle doći ovdje. Svaka mjehuričasta soba je u staklu, okružena tek drvećem i grmljem kao zaštitom. 

Zanimljivo je da su 'mjehurići' izgrađeni od potpuno razgradljivih materijala i imaju izrazito nizak loš utjecaj na okruženje.

Hrčak vila

Ovo je zaista pravi arhitektonski eksperiment, jer je riječ o građevini nalik kavezu za hrčke, samo u ponešto većem izdanju, točnije, za ljude. Cijela soba u ovoj francuskoj vili usredotočena je na veliki kotač za trčanje koji se može transformirati u stol ili trosjed. U svakom slučaju, zanimljivo.

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.