Bogatašica milijarde spiskala na drogu, alkohol i 7 muževa

Wikimedia Commons
Iako je uistinu bila najbogatija žena svijeta, život je prema Barbari Hutton bio okrutan
Vidi originalni članak

Jadna mala bogatašica.

Tako su mediji prozvali Barbaru Woolworth Hutton. I uistinu, iako je bila jedna od najbogatijih žena svijeta, imala je tragičan život.

 

Otac nije previše mario za nju

Rođena je 1912., a majku je izgubila u dobi od pet godina. Navodno je počinila samoubojstvo, a tijelo je pronašla upravo malena Barbara.

Njezin otac, bogati trgovac Frank Winfield Woolworth, za nju nije imao pretjerano vremena, odgajale su je većinom dadilje, a za vrijeme školovanja bila je po internatima.

Loš odnos s ocem reflektirao se na njezin privatni život. Barbara se udavala čak sedam puta. Muževi su je uglavnom iskorištavali, a ona je izlaz tražila u alkoholu, narkoticima i plejbojima, iako se u javnosti trudila ostaviti dojam luksuznog, neopterećenog života.

Bila je uistinu najbogatija

 

Do njenog 21. rođendana, 1933. godine, bogatstvo Franka Winfielda Woolwortha procjenjivalo se na 42 milijuna dolara - današnji ekvivalent je 1 milijarda dolara. 

S 18 godina predstavljena je društvu na debitantskom balu, koji je za ono vrijeme depresije koštao vrtoglavih 60.000 dolara.  Bal su pohodile sve značajnije i najbogatije obitelji poput Astora ili Rockfellera.

No, tisak ih je zbog pretjerivanja i razbacivanja s novcima rastrgao pa je Barbara poslana na put u Europu dok se situacija ne smiri. 

Udavala se čak sedam puta

Prvi put se udala 1933. s 21 godinom za pripadnika gruzijske aristokratske obitelji, Alexisa Mdivanija.

 

Njegov hobi je uglavnom bio priženiti se u bogatu obitelj. Barbaru je iskorištavao za vlastiti probitak. Kasnije je poginuo u automobilskoj nesreći.

Grof Kurt Heinrich Eberhard Erdmann Georg von Haugwitz-Hardenberg-Reventlow postao je suprug broj dva 1935. i potrajao tri godine.

 

 

S njim je imala svoje jedino dijete, sina Lancea. 

Za vrijeme drugog braka trpjela je psihičko i fizičko zlostavljanje od strane supruga zbog kojeg je jednom čak završila u bolnici teško pretučena, a grof u zatvoru. 

Suprug ju je također nagovorio da se odrekne američkog državljanstva i uzme dansko zbog poreza, što je i učinila.

Barbara je zbog nesretnog braka konzumirala sve više narkotika i razvila tešku anoreksiju zbog koje, pretpostavlja se, nije više mogla imati djece.  

Nakon razvoda, dobila je skrbništvo nad sinom, ali ga je, kao i njen otac nju, ostavila na brizi dadiljama i internatima. 

Nije mogla doživjeti orgazam

Pauzirajući između brakova, sirota mala bogatašica imala je kratkotrajnu aferu s Harwardom Hughesom. On je u to vrijeme bio zaručen s glumicom Katharine Hepburn. Barbara je za njega rekla kako se 'svojski trudio da ju zadovolji' no ona je imala problem dostići orgazam.
 - Ako bi se pokušala dirati, ljutito bi mi maknuo ruku. Morao je sve držati pod kontrolom - opisala ga je jednom prilikom.

Brak s Cary Grantom - prozvali ih 'Cash and Cary'

Kako se rat bližio, Barbara 1939. seli u Kaliforniju gdje se udaje za tada turbo popularnog glumca Caryja Granta. Iako je i sam bio bogat, novinari nisu odoljeli i prozvali su ih 'Cash and Cary'. Glumac je Barbaru iskreno volio, ni taj brak nije potrajao. 

Nakon Kalifornije, preselila je u Pariz i upoznala siromašnog, ali svjetski poznatog ruskog princa Igora Troubezkoya. Oženili su se 1948., a iste godine Igor je vozio prvi Ferrari ikada na nekoj utrci i to u Monacu. Čim je osvojio prvu utrku, Barbara je dobila zahtjev za razvod. 

Brak broj pet potrajao je 53 dana

Njen sljedeći brak, s dominikanskim diplomatom i plejbojem Porfiriom Rubirosom, potrajao je samo 53 dana. Porfirio je u isto vrijeme ljubakao s glumicom Zsa Zsom Gabor.

 

Nakon par kratkih veza, udaje se 1955. po šesti put, za starog prijatelja, njemačkog tenisača baruna Gottfrieda von Cramma. S njim je u braku bila četiri godine. 

 

U posljednjem braku, s princom Pierreom Raymondom Doan Vinh na Champassak također je bila kratko, samo dvije godine. 

Sin Lance poginuo je u zrakoplovnoj nesreći

Ionako zapravo tragičan život postao je još tragičniji 1972. nakon što joj je u dobi od 36 godina sin Lance poginuo u zrakoplovnoj nesreći.

Ni novca nije više bilo kao prije zahvaljujući mnogobrojnim muževima, raskošnom životu, potkradanju od strane odvjetnika i njenom nesebičnom poklanjanju. 

Umrla je sama u hotelskoj sobi

Morala je početi rasprodavati nakit i umjetnine kao bi i dalje održavala kakav takav naučeni stil života.

Novac je navodno trošila i na raznorazne strance samo da bi joj poklonili malo pažnje.

Zadnje godine života živjela je u Los Anglesu, u  Beverly Wilshire hotelu, u kojem je i umrla u svibnju 1979. od srčanog udara sa 66 godina. 

Sve što je ostalo od njenog bogatstva, tvrde neki, bilo je 3500 dolara.

Posjeti Express