Ispovijest žrtve bijelog roblja: Silovali su me 43.200 puta

Davor Puklavec (PIXSELL)
Karla Jacinto je ispričala kroz kakav je horor prošla kada je postala žrtva trgovine ljudima. Zbog svog iskustva je postala borac takve beskrupulozne industrije
Vidi originalni članak

Karla Jacinto je proživjela pravu agoniju kada se našla u rukama meksičke unosne industrije trgovanja ljudima. Nju je s tek 12 godina obmanuo trgovac ljudima. Budući da je živjela u disfunkcionalnoj obitelji uspio ju je privući darovima, novcem i brzim automobilima.

Jacinto je bila očarana 22-godišnjim trgovcem i uskoro je napustila dom kako bi živjela s njim u Tenancingou. Taj grad je poznat kao glavno središte trgovanja ljudima i mjesto gdje se žrtve odvode prije nego ih natjeraju na prostituciju. Tamo su živjeli tri mjeseca prije nego ju je odveo u Guadalajaru gdje je morala raditi kao prostitutka.

"Moje smjena je počinjala u 10 ujutro, a završavala u ponoć", ispričala je Jacinto.

Mušterije su bile bešćutne i u nijednom trenutku nisu marile za njezino stanje.

"Neki muškarci su se smijali jer sam plakala. Zatvarala sam oči kako ne bih vidjela što mi čine i ne bih ništa osjetila."

Jacinto se prisjetila kako je njezin trgovac poludio kada je vidio da joj je mušterija ostavila ljubavne ugrize po vratu.

"Tukao me lancem po cijelom tijelu. Udarao me šakama i nogama, vukao za kosu, pljuvao mi u lice i spalio željezom."

Ispričala je da su ju spasili tijekom policijske operacije spašavanja koja se pretvorila u horor. Naime, policajci su Karlu i djevojke koje su bile s njom, od kojih su neke imale 10 godina počeli snimati u kompromitirajućim pozama. Izbavljena je 2013. u Mexico Cityju. Jacinto je morala spavati s najmanje 30 muškaraca na dan u četiri godine. Stoga je došla do šokantne procjene da su ju silovali oko 43.200 putaPrema Međunarodnoj organizaciji za migracije, oko 20.000 tisuća ljudi u Meksiku svake godine postane žrtvama trgovine ljudima.

Usto, pet od 10 najtraženijih trgovaca na američkoj listi potječe iz Tenancingoa u kojem živi 11 tisuća ljudi. Studija sveučilišta Tlaxcala iz 2010. godine je došla do šokantnih otkrića da jedno od petoro djece u tom gradu želi biti svodnik. Istodobno, dvije trećine imaju barem jednog rođaka ili prijatelja koji radi kao svodnik ili trgovac.

Jacinto, sada 23-godišnjakinja, zagovornica je borbe protiv trgovine ljudi. Njezinu priču je potvrdila organizacija Ujedinjeni protiv trgovine ljudima i službenici skloništa u kojem je živjela nakon što su je spasili. Emotivna ispovijest Karle Jacinto je poslužila kao potpora za Meganin zakon. Prema njemu, američke vlasti moraju informirati javnost o registriranim seksualnim prijestupncima.

 

Posjeti Express