Kako je Angelina pokopala Brada Pitta?

Press Association/PIXSELL
Angelina Jolie je bila spremna za objavu razvoda i s pravne i sa PR strane
Vidi originalni članak

Angelina Jolie podnijela je zahtjev za razvod od Brada Pitta nakon dvije godine braka i ukupno 12 godina veze. Nije zatražila alimentaciju, ali je zatražila fizičko skrbništvo na njihovo šestero djece, što znači da će Brad imati pravo samo na posjete djeci.

Angelina Jolie je itekako bila spremna na ovaj potez, očito je pomno isplanirala svaki korak kako bi bila spremna kad vijest procuri van. Ne samo da je bila spremna s pravne strane, već je bila spremna i sa PR strane odraditi sve što treba. 

Krenula je s vrlo proračunatom pravnom i PR kampanjom od koje će se Brad Pitt vrlo teško oporaviti

Prvo je pustila informaciju na popularnom trač portalu TMZ koja je sadržavala detaljne podatke o razlozima razvoda: “...Angelina je jako zabrinuta zbog načina na koji se Brad odnosi s djecom; Angelini je pun kufer toga da se Brad opija i puši travu pred djecom; Boji se da je postao opasan u društvu djece...”.

Pokopala je Brada od starta. Povrh svega napravila je medijski manevar kakav odavno nije viđen – sve je odrađeno u ponedjeljak, na dana kada izlaze najutjecajniji tabloidi, kao štu su People, US Weekly, OK!, tako da nijedan veliki tabloid nema priču o razvodu do idućeg broja. Angelina je na taj način uspjela iskontrolirati najprodavanije medije, pa tako i cijelu njezinu priču oko razvoda.

Bradu na kraju nije preostalo ništa nego da se pokuša obraniti na istim portalima koji su već objavili vijest o razvodu, ali ništa od toga nije dobilo publicitet kojeg je dobila Angelina. Time je Angelina Jolie dobila praktički cijeli prostor za pregovore s Bradom, kojem sada ostaje jedino da surađuje s njom i pristane na ono što traži.

Naime, opijanje i pušenje trave već je bilo dodatno ‘začinjeno’ s navodnom aferom s glumicom Marion Cotillard, te da je Brada na aerodromu dočekao FBI jer je navodno maltretirao posvojenog Angelininog sina Madoxa i nema sumnje da Angelina ima spremnu još koju ‘aferu’ u slučaju da joj Pitt počne raditi probleme oko skrbništva nad djecom.

Svaki detalj bio je razrađen, a sudeći prema tome tko joj je odvjetnica, poznata Laura Wasser koji je do sada odradila na desetke holivudskih razvoda, ništa od svega toga nije iznenađenje. Wasserica je naime sama otkrila u jednom intervjuu kako radi s medijima i svojim klijentima i ovo što je napravila Angelina Jolie gotovo je preslikana metoda.

Posjeti Express