Kolinda pred hotelom zapjevala 'Ale, ale'

Igor Kralj (PIXSELL)
Predsjednica Republike Hrvatske došla je prije utakimice ispred hotela u kojem su odsjeli Vatreni
Vidi originalni članak

Utakmicu Hrvatska-Rusija iz svečane lože pratila je i hrvatska predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović, u društvu ruskog premijera Dmitrija Medvjedeva, zatim s predsjednikom FIFA-e Giannijem Infantinom i predsjednikom HNS-a Davorom Šukerom. Nakon što su Rusi zabili prvi gol, čestitala je Medvjedevu, da bi on uzvratio čestitku 8 minuta kasnije kad je gol dao Kramarić. 

Nakon toga čekalo se sat i pol na novo rukovanje. Ovaj put Kolinda je bila ta koja je primala čestitke, no ne zadugo. Nakon Fernandezovog gola u 115. minuti, naša predsjednica opet je morala uzvratiti rukovanje i čestitati ruskom premijeru, ali je na kraju ipak ona bila ta koja je slavila.

Hrvatski navijački dres odjenula je ispod crvenog odijela, a nakon što je Rakitić zabio odlučujući gol, skinula je jaknu i proslavila hrvatku pobjedu, uzdignutim rukama. Kao i nakon Danske, i ovaj put spustila se u svlačionicu hrvatskih reprezentativaca i čestitala im na još jednoj pobjedi i prolasku u polufinale. 

Predsjednica Kolinda Grabar Kitarović došla je zajedno s mnogim hrvatskim navijačima pred hotel 'Radisson' u Sočiju, u kojem su odsjeli Vatreni, i kao prava navijačica uhvatila 70-metarsku zastavu koju su naši ljudi razapeli da bi Vatrenima, koji su upravo ulazili u autobus i kretali prema stadionu, podignuli moral.

Iako je uz nju bilo osiguranje, bili su prilično ležerni. Novinari 24sata snimili su odlično raspoloženu Kolindu kako pjeva navijačke pjesme, odjevena u hrvatski 'kockasti' dres. Prilazili su joj i s njom se fotografirali čak i Rusi, a ona je strpljivo pozirala, a onda krenula put stadiona.

Predsjednica je s tribina gledala i utakmicu protiv Danske u Nižnji Novogorodu prije pet dana, pa ju se moglo vidjeti kako se raduje Mandžukićvom pogotku.  

Posjeti Express