Marilyn je imala sise kao kruške, a Ivanka najljepše noge

Hubert Boesl/DPA/PIXSELL
Quincy Jones prisjetio se svog burnog glazbenog i ljubavnog života
Vidi originalni članak

Ove godine navršio je 85 godina ali je i dalje pun entuzijazma i strasti kad govori o glazbi. On je Quincy Jones, najveći i najpoznatiji živući producent i kompozitor suvremene glazbe. Ukupno je za nagradu Grammy bio nominiran 79 puta, a od toga je kući odnio 27 zlatnih gramofona i najnagrađivaniji je suvremeni glazbenik svih vremena. Pored ostalih, radio je s Arethom Franklin, Milesom Davisom, Michaelom Jacksonom i Frankom Sinatrom. 

Ovih dana, netom po završetku dodjele ove najvažnije glazbene nagrade, mnogi novinari pohitali su Quincy Jonesu da ga pitaju za mišljenje. Kao i uvijek, bio je raspoložen i za šalu i za kritiku.

- Ne sviđa mi se Taylor Swift! Čovječe, hoću pjesmu a ne udicu, ako shvaćaš što želim reći! 

Na pitanje što nedostaje Taylor Swift da postane mega-zvijezda, Quincy kaže:

Ne voli Taylor Swift

- Treba se vratiti tamo gdje sve počinje, a to je rad. Odmalena sam sretao ljude koji nisu htjeli raditi. Naporno raditi. Cijenim ono što rade Kendrick Lamar, Bruno Mars, Drake, Ludacris, Common, Mary J. Blige and Jennifer Hudson.

Prisjetio se i svojih početaka. Na pitanje o 'Beatlesima' odgovorio je kao iz topa:

- Bili su katastrofalni glazbenici! Kad smo se prvi put sreli u studiju u Londonu, nisam mogao vjerovati da je Paul McCartney tako loš. Bio je najlošiji basist kojeg sam ikad prije čuo. Ringo Starr?? Trebao je odsvirati neku četverodobnu pjesmicu i to nije bio u stanju ni nakon tri sata pokušaja. Poslali smo ga na pivo i sendvič i pozvali jazz-bubnjara Ronniea Verrella. Kad se Ringo vratio odslušao je snimku i ponosno rekao:'Pa to ne zvuči tako loše!' Rekao sam mu:'Naravno da ne zvuči loše, kad to nisi ti svirao, glupane!'.

Jako cijeni Erica Claptona i sve što je radio dok je svirao u grupi Cream, 60-ih godina prošlog stoljeća, a pohvalio je i gitarističku virtuoznost suosnivača Microsofta Paula Allena, te Gilberta Gila i Caetana Velosa. Osvrnuo se i na Bono Voxa i U2:

- Volim Bona svim srcem, ali mislim da stvara preveliki pritisak na bend. 

Marilyn i Ivanka

Prisjetio se i svojih ljubavnih zgoda i kako ga je Frank Sinatra silno želio spojiti s Marilyn Monroe:

- Čovječe, stalno me nagovarao da s njom prohodam, ali imala je sise kao kruške! 

Na pitanje da to malo pojasni, Quincy je odbrusio:

- Daj, prestani me o tome ispitivati!

Priznao je da je hodao i s Trumpovom kćerkom Ivankom Trump kad je bio mlađi. 

- Čuj, ona ima najljepše noge koje sam ikad u životu vidio, a vidio sam ih mnogo. Problem je samo što ima pogrešnog oca. On je obični idiot!

Posjeti Express