Life
6753 prikaza

Marilyn je imala sise kao kruške, a Ivanka najljepše noge

Quincy Jones
Hubert Boesl/DPA/PIXSELL
Quincy Jones prisjetio se svog burnog glazbenog i ljubavnog života

Ove godine navršio je 85 godina ali je i dalje pun entuzijazma i strasti kad govori o glazbi. On je Quincy Jones, najveći i najpoznatiji živući producent i kompozitor suvremene glazbe. Ukupno je za nagradu Grammy bio nominiran 79 puta, a od toga je kući odnio 27 zlatnih gramofona i najnagrađivaniji je suvremeni glazbenik svih vremena. Pored ostalih, radio je s Arethom Franklin, Milesom Davisom, Michaelom Jacksonom i Frankom Sinatrom. 

Ovih dana, netom po završetku dodjele ove najvažnije glazbene nagrade, mnogi novinari pohitali su Quincy Jonesu da ga pitaju za mišljenje. Kao i uvijek, bio je raspoložen i za šalu i za kritiku.

- Ne sviđa mi se Taylor Swift! Čovječe, hoću pjesmu a ne udicu, ako shvaćaš što želim reći! 

Na pitanje što nedostaje Taylor Swift da postane mega-zvijezda, Quincy kaže:

Ne voli Taylor Swift

- Treba se vratiti tamo gdje sve počinje, a to je rad. Odmalena sam sretao ljude koji nisu htjeli raditi. Naporno raditi. Cijenim ono što rade Kendrick Lamar, Bruno Mars, Drake, Ludacris, Common, Mary J. Blige and Jennifer Hudson.

Prisjetio se i svojih početaka. Na pitanje o 'Beatlesima' odgovorio je kao iz topa:

Quncy Jones | Author: Joshua Roberts/REUTERS/PIXSELL Joshua Roberts/REUTERS/PIXSELL

- Bili su katastrofalni glazbenici! Kad smo se prvi put sreli u studiju u Londonu, nisam mogao vjerovati da je Paul McCartney tako loš. Bio je najlošiji basist kojeg sam ikad prije čuo. Ringo Starr?? Trebao je odsvirati neku četverodobnu pjesmicu i to nije bio u stanju ni nakon tri sata pokušaja. Poslali smo ga na pivo i sendvič i pozvali jazz-bubnjara Ronniea Verrella. Kad se Ringo vratio odslušao je snimku i ponosno rekao:'Pa to ne zvuči tako loše!' Rekao sam mu:'Naravno da ne zvuči loše, kad to nisi ti svirao, glupane!'.

Jako cijeni Erica Claptona i sve što je radio dok je svirao u grupi Cream, 60-ih godina prošlog stoljeća, a pohvalio je i gitarističku virtuoznost suosnivača Microsofta Paula Allena, te Gilberta Gila i Caetana Velosa. Osvrnuo se i na Bono Voxa i U2:

- Volim Bona svim srcem, ali mislim da stvara preveliki pritisak na bend. 

Marilyn i Ivanka

Prisjetio se i svojih ljubavnih zgoda i kako ga je Frank Sinatra silno želio spojiti s Marilyn Monroe:

- Čovječe, stalno me nagovarao da s njom prohodam, ali imala je sise kao kruške! 

Na pitanje da to malo pojasni, Quincy je odbrusio:

- Daj, prestani me o tome ispitivati!

Priznao je da je hodao i s Trumpovom kćerkom Ivankom Trump kad je bio mlađi. 

- Čuj, ona ima najljepše noge koje sam ikad u životu vidio, a vidio sam ih mnogo. Problem je samo što ima pogrešnog oca. On je obični idiot!

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.