MEGA GALERIJA Meghan i Harry rekli 'da'

Press Association/PIXSELL
Vjenčanje je preko malih ekrana pratilo na milijune gledatelja, a u sam Windsor je došlo više od 100.000 ljudi
Vidi originalni članak

Britanski princ Harry stupio je u brak s američkom glumicom Meghan Markle. Oženio ih je biskup od Canterburyja.

Princ Harry, unuk kraljice Elizabete, šesti u nasljednom redu za britansko prijestolje i američka televizijska glumica Meghan Markle vjenčali su se u subotu u zamku Windsoru, domu britanske kraljevske obitelji gotovo tisuću godina, najstarijem i najvećem naseljenom dvorcu na svijetu. 

GALERIJA Princ Harry u društvu brata i kuma princa Williama dolazi u crkvu

Služba u kapeli svetog Jurja u dvorcu počela je oko podneva u nazočnosti kraljice Elizabete i boležljivog princa Philipa.

Na vjenčanje je došlo jako puno poznatih - Amal i George Clooney, Victoria i David Beckham, Oprah Winfrey, Idris Elba, Elton John te brojni drugi.

GALERIJA VIP uzvanici dolaze na kraljevsko vjenčanje

Kako princ Harry nije u nasljednom redu za krunu, prema protokolu nije imao obavezu pozivati članove drugih kraljevskih obitelji i političara, pa je tako na vjenčanju bilo vrlo malo ljudi iz političkih života, kao i predstavnika ostalih svjetskih monarhija.

Vjenčanje je preko malih ekrana pratilo na milijune gledatelja, u sam Windsor je došlo više od 100.000 ljudi, dok su neki danima ranije događaj čekali spavajući.

GALERIJA Članovi kraljevske obitelji dolaze na vjenčanje

Očekuje se da će vjenčanje milijuni gledati na televiziji, a oko 100.000 poklonika kraljevske obitelji sjatit će se u Windsor. Mnogi od njih već su danima ondje i veliki događaj su čekali spavajući na ulicama.

Posjeti Express