"Morao sam hodati iza maminog lijesa dok su drugi gledali"

REUTERS
Pripadnik britanske kraljevske obitelji iskreno progovara o emotivnim traumama nakon smrti majke
Vidi originalni članak

Britanski princ Harry dosta oštro je kritizirao svog oca, princa Charlesa, zato što ga je tjerao da hoda iza lijesa tragično preminule princeze Diane dok je imao 12 godina. U razgovoru za Newsweek nije imenovao svog oca, ali poprilično je očito iz njegovih izjava na koga je mislio: "Majka mi je umrla, a ja sam morao hodati iza njenog lijesa okružen tisućama ljudi dok su milijuni gledali preko televizije. Mislim da nijedno dijete ne bi trebalo proći kroz takvo nešto, pod bilo kakvim okolnostima. Vjerujem da se takvo što ne bi dogodilo danas".

Kasnije je spisateljica Angela Levin, a ona je mjesecima pratila Harryja da bi napisala njegov portret, primijetila da Harry često priča o kraljici i kako joj se divim. O pokojnoj majci redovito govori da je imala odličan smisao za humor, ali manje priča o Williamu i Kate, a ocu i maćehi gotovo nikad ne priča.

Rekao je princ i da nema neku preveliku želju za nasljeđivanjem krune, a slično, kaže, misle i ostali članovi kraljevske obitelji. "Imali netko u kraljevskoj obitelji tko želi biti kralj ili kraljica? Mislim da ne, ali svi ćemo ispuniti svoje dužnosti kad za to dođe vrijeme", rekao je on.

Pričao je i o svojim naporima da vodi normalan život: "Hvala Bogu pa nisam potpuno odsječen od stvarnosti. Ljude bi iznenadilo koliko uobičajenim životom živimo William i ja. Ja redovito idem u dućan, a ponekad sa brinem da će me netko uslikati kad kupujem meso. Odlučan sam da vodim relativno normalan život, a ako ću biti dovoljno sretan pa imati djecu, želim da i oni imaju takav život. Čak i da sam kralj išao bih u dućan."

Posjeti Express