Što vrhovi vaših prstiju otkrivaju o vama

Thinkstock
Zaboravite na čitanje budućnosti iz dlana i otkrijte kakvi ste - iz jagodica
Vidi originalni članak

Iako je istina da su otisci prstiju vrlo jedinstveni, postoje šablone koje mogu ukazati na osobinu ličnosti svakog pojedinca.

Umijeće proučavanja otisaka prstiju staro je tisuće godina, a vjeruje se da potječe iz Indije. Uz proučavanje otisaka, mnogi koji prakticiraju to umijeće koriste i dlanove i stopala kako bi pridobili što više informacija o zdravlju i osobnosti osobe.

Zanimljivo je da se svaki prst odnosi na drugi aspekt života. Palac tako ukazuje na to kako se osoba odnosi prema svim stvarim, kažiprst na to što misli o sebi, srednji prst može odati što čovjek misli o poslu i životnim vrijednostima, prstenjak će pokazati kako se izražava, dok mali prst otkriva što osoba misli o komunikaciji.

Donosimo vam pet uzoraka otiska s objašnjenjem kakve osobe oni krase:

Petlja

Ovo je najčešći oblik otiska. Osobe koje ga posjeduju obično su prosječne inteligencije i ugodnog ponašanja. Prilično su sretne ako idu u korak s većinom i općenito su zadovoljne u životu. Sjajni su partneri i zaposlenici, te radije slijede druge nego da budu vođe.

Kružni uzorak

Ovakav otisak najčešće imaju natprosječno inteligentne osobe koje su samostalne i imaju dominantni tip osobnosti. Radije bi vodili nego pratili druge. Mjesto na kojem se nalazi krug govori mnogo o osobnosti čovjeka. Ako se nalazi na palcu, riječ je o izrazito inteligentnoj osobi snažne volje. A ako se kružni uzorak nalazi na oba palca, moguće je da se radi o osobi koja želi sve kontrolirati i ima željeznu volju, točnije - nedostaje joj fleksibilnosti.

Luk

Ovo je rjeđi uzorak od prethodna dva, te se vjeruje da ga posjeduju osobe analitičkog uma, koje su praktične i oprezne. Ljudi s ovakvim otiskom cijene tradiciju i nisu skloni promjenama. Oni koji imaju više lukova na jagodicama mogu biti teškog karaktera jer su vrlo tvrdoglavi, no sjajno će napredovati na poslovima s visokom razinom metodologije i malo iznenađenja.

Šatorski luk

Nositelji ovog otiska imaju iste osobine kao i oni s običnim lukom, samo su kod njih one još izraženije. Obično su osobe s jednim ili više ovakvih otisaka sklonije anksioznim poremećajima, iako puno toga ovisi i o tome na kojem prstu je smješten sam luk. Ako je na malom prstu, s kojeg se uz komunikaciju iščitavaju i seksualne preferencije, može ukazivati na osobu s posebnim željama, sklonoj perverznim igricama u krevetu.

Dvostruka petlja

Ovakav neuobičajen otisak može imati osoba podijeljene ličnosti, točnije lažljivac. Često je vidljiv kod prevaranata i kriminalaca, koji uz to mogu biti emocionalno nestabilni, zbog čega je teško biti s njima u vezi. No isto tako ove osobe imaju mogućnost sagledanja obje strane priče, te su dobri odvjetnici. Ako želite biti u vezi s nekim tko ima ovakav otisak, budite oprezni.

Posjeti Express