Life
4501 prikaza

Što vrhovi vaših prstiju otkrivaju o vama

Otisak prsta
Thinkstock
Zaboravite na čitanje budućnosti iz dlana i otkrijte kakvi ste - iz jagodica

Iako je istina da su otisci prstiju vrlo jedinstveni, postoje šablone koje mogu ukazati na osobinu ličnosti svakog pojedinca.

Umijeće proučavanja otisaka prstiju staro je tisuće godina, a vjeruje se da potječe iz Indije. Uz proučavanje otisaka, mnogi koji prakticiraju to umijeće koriste i dlanove i stopala kako bi pridobili što više informacija o zdravlju i osobnosti osobe.

Zanimljivo je da se svaki prst odnosi na drugi aspekt života. Palac tako ukazuje na to kako se osoba odnosi prema svim stvarim, kažiprst na to što misli o sebi, srednji prst može odati što čovjek misli o poslu i životnim vrijednostima, prstenjak će pokazati kako se izražava, dok mali prst otkriva što osoba misli o komunikaciji.

Donosimo vam pet uzoraka otiska s objašnjenjem kakve osobe oni krase:

Petlja

Otisak prsta | Author: speakingtree.in speakingtree.in

Ovo je najčešći oblik otiska. Osobe koje ga posjeduju obično su prosječne inteligencije i ugodnog ponašanja. Prilično su sretne ako idu u korak s većinom i općenito su zadovoljne u životu. Sjajni su partneri i zaposlenici, te radije slijede druge nego da budu vođe.

Kružni uzorak

Otisak prsta | Author: speakingtree.in speakingtree.in

Ovakav otisak najčešće imaju natprosječno inteligentne osobe koje su samostalne i imaju dominantni tip osobnosti. Radije bi vodili nego pratili druge. Mjesto na kojem se nalazi krug govori mnogo o osobnosti čovjeka. Ako se nalazi na palcu, riječ je o izrazito inteligentnoj osobi snažne volje. A ako se kružni uzorak nalazi na oba palca, moguće je da se radi o osobi koja želi sve kontrolirati i ima željeznu volju, točnije - nedostaje joj fleksibilnosti.

Luk

Otisak prsta | Author: speakingtree.in speakingtree.in

Ovo je rjeđi uzorak od prethodna dva, te se vjeruje da ga posjeduju osobe analitičkog uma, koje su praktične i oprezne. Ljudi s ovakvim otiskom cijene tradiciju i nisu skloni promjenama. Oni koji imaju više lukova na jagodicama mogu biti teškog karaktera jer su vrlo tvrdoglavi, no sjajno će napredovati na poslovima s visokom razinom metodologije i malo iznenađenja.

Šatorski luk

Otisak prsta | Author: speakingtree.in speakingtree.in

Nositelji ovog otiska imaju iste osobine kao i oni s običnim lukom, samo su kod njih one još izraženije. Obično su osobe s jednim ili više ovakvih otisaka sklonije anksioznim poremećajima, iako puno toga ovisi i o tome na kojem prstu je smješten sam luk. Ako je na malom prstu, s kojeg se uz komunikaciju iščitavaju i seksualne preferencije, može ukazivati na osobu s posebnim željama, sklonoj perverznim igricama u krevetu.

Dvostruka petlja

Otisak prsta | Author: speakingtree.in speakingtree.in

Ovakav neuobičajen otisak može imati osoba podijeljene ličnosti, točnije lažljivac. Često je vidljiv kod prevaranata i kriminalaca, koji uz to mogu biti emocionalno nestabilni, zbog čega je teško biti s njima u vezi. No isto tako ove osobe imaju mogućnost sagledanja obje strane priče, te su dobri odvjetnici. Ako želite biti u vezi s nekim tko ima ovakav otisak, budite oprezni.

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.