Striptiz za generale - šampanjac platili 400 eura

Olivier Douliery/Press Association/PIXSELL
Da bi stvar bila još bolja, general je službenom karticom platio trošak odlaska u striptiz klub
Vidi originalni članak

1.755 dolara potrošio je u rimskom striptiz klubu američki general Ron Lewis. Visoki savjetnik američkog ministra obrane račun je platio službenom karticom, a tijekom istrage se branio kao da je u Shaggyevoj pjesmi. Branio se govoreći da je on u to vrijeme bio u jednom drugom klubu, gdje se okupljaju samo bogati klijenti, a na plesnom podiju samo parovi plešu.

Međutim, na računu jasno i glasno piše da je potrošio novac u klubu Cica Cica Boom. Striptiz klub nalazi se tek nekoliko metara od američkog veleposlanstva na ulici Via Veneto, a zaposlenici često dijele posjetnice kako bi privukli bogate strance ili Talijane koji si mogu priuštiti ekstravagantne cijene.

A od cijena zaboli glava. Kao što je generala Lewisa šokirao račun. "Šef sale rekao je da je šampanjac 400 dolara ili 400 eura ili koja je već valuta bila. Znate, i mene je to šokiralo. Mislim da su bile dvije ili tri boce šampanjca, puno smo pili... Znate, nismo imali detaljan račun", pričao je Lewis istražiteljima američke vojske.

On je tijekom istrage rekao da je proveo tri sata u klubu zajedno sa sedam Rimljana, većinom Rimljanki. "Popio sam više nego što sam trebao", iskreno je rekao Lewis.

Cica Cica Boom dosta je popularan klub, a striptiz klub u Oscarom nagrađenom filmu Grande Belleza navodno je inspiriran spomenutim rimskim klubom.

Čim uđete u klub postane kristalno jasno da se sve vrti oko seksa, ako ime i stranica nisu dovoljno eksplicitni. Na web-stranici kluba objavljene su slike golišavih i golih plesačica, a Daily Beast posjetio je sami klub.

Šampanjac doista i košta 400 eura po boci, a ples u krilu dobije se besplatno uz takvu narudžbu. Klub jamči diskreciju, a posebno naglašavaju da niti jedna od kamera ne snima stolove. 2007. godine, talijanske vlasti privremeno su zatvorile klub zato što se supruga žalila u razvodnoj parnici da je njen muž potrošio 1.600 eura u samo jednom posjetu klubu. Talijanski porezni inspektori pokušavali su razotkriti kako klub zarađuje oko 40.000 eura svake večeri. 

Sudeći prema Lewisu, bez ikakvih problema Talijani zarađuju i više od 40.000 eura po noći.

Možda i najluđa situacija je bila kada je Lewis trebao platiti račun nakon nekoliko sati zabavljanja. Kartica mu je odbijena i onda se on prošetao do hotela gdje je noćio i pokucao je na vrata jednom od zaposlenika kod kojeg je bila Lewisova službena kartica. U 1:40 iza ponoći pripiti Lewis probudio je nekog birokratu kako bi uzeo karticu i platio odlazak u striptiz klub.

Njegov nadređeni, Ash Carter, spavao je u hotelu i ne sluteći što Lewis radi. Njih dvojica, zajedno s drugim predstavnicama država NATO-a bili su u Rimu tih dana na konferenciji za borbu protiv ISIL-a. 

Istina, Lewis je vratio novac, ali posao je ubrzo izgubio. Odlasci u striptiz klubove nešto je što američka vojska ne tolerira, a posebno im se ne sviđa kada to rade visoki savjetnici.

Posjeti Express