Life
1002 prikaza

Striptiz za generale - šampanjac platili 400 eura

Striptiz klub
Olivier Douliery/Press Association/PIXSELL
Da bi stvar bila još bolja, general je službenom karticom platio trošak odlaska u striptiz klub

1.755 dolara potrošio je u rimskom striptiz klubu američki general Ron Lewis. Visoki savjetnik američkog ministra obrane račun je platio službenom karticom, a tijekom istrage se branio kao da je u Shaggyevoj pjesmi. Branio se govoreći da je on u to vrijeme bio u jednom drugom klubu, gdje se okupljaju samo bogati klijenti, a na plesnom podiju samo parovi plešu.

Međutim, na računu jasno i glasno piše da je potrošio novac u klubu Cica Cica Boom. Striptiz klub nalazi se tek nekoliko metara od američkog veleposlanstva na ulici Via Veneto, a zaposlenici često dijele posjetnice kako bi privukli bogate strance ili Talijane koji si mogu priuštiti ekstravagantne cijene.

A od cijena zaboli glava. Kao što je generala Lewisa šokirao račun. "Šef sale rekao je da je šampanjac 400 dolara ili 400 eura ili koja je već valuta bila. Znate, i mene je to šokiralo. Mislim da su bile dvije ili tri boce šampanjca, puno smo pili... Znate, nismo imali detaljan račun", pričao je Lewis istražiteljima američke vojske.

General Ron Lewis | Author: pool/REUTERS/PIXSELL pool/REUTERS/PIXSELL

On je tijekom istrage rekao da je proveo tri sata u klubu zajedno sa sedam Rimljana, većinom Rimljanki. "Popio sam više nego što sam trebao", iskreno je rekao Lewis.

Cica Cica Boom dosta je popularan klub, a striptiz klub u Oscarom nagrađenom filmu Grande Belleza navodno je inspiriran spomenutim rimskim klubom.

Čim uđete u klub postane kristalno jasno da se sve vrti oko seksa, ako ime i stranica nisu dovoljno eksplicitni. Na web-stranici kluba objavljene su slike golišavih i golih plesačica, a Daily Beast posjetio je sami klub.

Šampanjac doista i košta 400 eura po boci, a ples u krilu dobije se besplatno uz takvu narudžbu. Klub jamči diskreciju, a posebno naglašavaju da niti jedna od kamera ne snima stolove. 2007. godine, talijanske vlasti privremeno su zatvorile klub zato što se supruga žalila u razvodnoj parnici da je njen muž potrošio 1.600 eura u samo jednom posjetu klubu. Talijanski porezni inspektori pokušavali su razotkriti kako klub zarađuje oko 40.000 eura svake večeri. 

Noćni klub | Author: DPA/PIXSELL DPA/PIXSELL

Sudeći prema Lewisu, bez ikakvih problema Talijani zarađuju i više od 40.000 eura po noći.

Možda i najluđa situacija je bila kada je Lewis trebao platiti račun nakon nekoliko sati zabavljanja. Kartica mu je odbijena i onda se on prošetao do hotela gdje je noćio i pokucao je na vrata jednom od zaposlenika kod kojeg je bila Lewisova službena kartica. U 1:40 iza ponoći pripiti Lewis probudio je nekog birokratu kako bi uzeo karticu i platio odlazak u striptiz klub.

Njegov nadređeni, Ash Carter, spavao je u hotelu i ne sluteći što Lewis radi. Njih dvojica, zajedno s drugim predstavnicama država NATO-a bili su u Rimu tih dana na konferenciji za borbu protiv ISIL-a. 

Istina, Lewis je vratio novac, ali posao je ubrzo izgubio. Odlasci u striptiz klubove nešto je što američka vojska ne tolerira, a posebno im se ne sviđa kada to rade visoki savjetnici.

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.