Tajna majke Elona Muska: Žena je čudo!

Press Association/PIXSELL
Majka milijardera ima 68 godina, odgojila je troje nevjerojatno uspješne žene i ima 50 godina karijere manekenke
Vidi originalni članak

Maye Musk model je već dulje od 50 godina - počela je 1960-ih kad je imala samo 15 godina. Iako je u tom poslu bila vrlo uspješna, danas je poznatija po činjenici daje odgojila multimilijardera Elona Muska, suosnivača PayPal-a, SpaceX-a i Tesla Motorsa. Osim toga, ima još dvoje, također vrlo uspješne djece.

Ona objašnjava kako joj je već od rane dobi bilo jasno da su njena djeca posebna. No, čini se kako im je i sama majka poprilično impresivna te je odigrala ključnu ulogu u životu i budućnosti svoje djece.

Dok je ta kanadsko-južnoafrička zvijezda odgajala troje djece - Elon, Kimbal i Toscu, uspjela je završiti dva doktorata, uključujući jedan na prehrambeno-tehnološkom smjeru te je istovremeno radila i kao nutricionist i kao model, piše Daily Mail.

Ipak, kao nutricionistica je najčešće radila od kuće, a sva su djeca bila oko nje.

Tajna uspjeha?

- Razvela sam se dok su djeca još bila mala, a činjenica da sam imala troje usta za hraniti je velikim dijelom odgovorna za moj uspjeh - kaže Maye.

Srećom za nju, djeca joj nisu bila prevelika distrakcija, jer su bila vrlo neovisna.

 - Kako su odrastali, manje više su bili sami odgovorni za sebe. Već od dobi od pet godina su znali da ne smiju mamu ometati dok radi i proizvoditi buku kad bi mi došli klijenti na konzultacije - objašnjava.

Gonič robova Rad u Tesli: Padaju u nesvijest, ali nastavljaju raditi

Dodaje kako ima u tome svemu i malo karaktera, a zahvaljuje Bogu što ima tako dobru djecu te to naziva pravom srećom.

Svi su bili znatiželjni i voljeli učiti, iako ih je ponekad morala poticati u tome. Smatra da je ključno kod djece poticati želju za znanjem, radom i naposljetku postignućem kroz njega.

Svi su otišli na fakultet po svom izboru: Elon i Kimbal na ekonomsko-poduzetnički, a Tosca na filmsku akademiju. Elon Musk zaputio se u Kanadu na Sveučilište Queen's u Kingstonu, no iako je bio tisućama kilometara daleko od svoje majke, često mu je bila pred očima.

Znanje je najvažnije

- Hodao je ulicama Montreala, podigao glavu i vidio velik poster sa mnom. S ponosom se pohvalio prijateljima "to je moja mama", a svi su mislili da se zafrkava i reagirali u smislu "možeš misliti" - prepričava Maye.

Ona je 1980-e, doba kad su djeca bila na fakultetu, najčešće radila kao plus size model jer se nije htjela odreći manekenstva, a nakupila je nekoliko kilograma koji bi svugdje drugdje izgledali savršeno normalno za ženu od 40-ak godina i majku troje djece, osim na pisti. Ipak, u to se doba malo više posvetila daljnjoj edukaciji.

No, uporna je Maye skinula taj višak 90-ih i do danas je zadržala zavidno vitku liniju. Otkriva kako danas ima 4 kilograma manje nego koliko je imala u vrijeme kad je bila tinejdžerski model. Objašnjava da je njen recept za to redovita tjelovježba i činjenica da jede samo hranu koju voli te se ne prisiljava jesti nešto što joj nije ukusno, koliko god zdravo bilo.

Razlike u sitnicama Što bogataši uče svoju djecu, a drugi roditelji ne?

Njena karijera nutricionistice je također vrlo uspješna, a dobila je i priznanje za promociju znanosti u hrani i prehrani u obliku nagrade Velikog vijeća UN-a. Osim toga, Maye je i u kasnijim životnim godinama još uvijek model, a pojavila se i u spotu Beyonce iz 2013. pjesme "Haunted".

Uspjeh drugo dvoje djece

Iako je daleko najpoznatiji Elon, njegov mališ brat Kimbal također je vrlo uspješan kao njegov suradnik u Tesli i SpaceX-u. Osim toga, on je ekološki aktivist i zalaže se za zdravu i prirodnu prehranu te je otvorio nekoliko restorana i pokrenuo razne projekte kroz koje ljudima približava organski uzgojenu i prirodno obrađenu hranu.

Njihova sestra Tosca je više umjetnički tip, a kao redateljica je napravila niz filmova i serija za televiziju i web, a njen film "A Holiday Engagement" bio je najgledaniji film na kanalu Hallmark. 

Posjeti Express