Tom Brady je multimilijarder, ali je siromašniji od svoje žene

Press Association/PIXSELL
U braku je s Giselle Bundchen, zarađuje kao malo koji sportaš i bliski je prijatelj Donalda Trumpa
Vidi originalni članak

Kažu da je on najveći igrač američkog nogometa svih vremena. Do sad je osvojio pet Super Bowl prstenova i u nedjelju je protiv Eaglesa bio najbolji igrač na terenu s ostvarenih rekordnih 505 yardi. Ali ni to njegovim Patriotsima nije bilo dovoljno za pobjedu. 

Unatoč tome što mu je vrijeme za 'penziju' jer je u rujnu navršio 40, postaje sve bolji i bolji i kao da prkosi zakonima biologije. 

Izvan polja, Bradyjev život je prilično nevjerojatan. Oženjen je najuspješnijim supermodelom na svijetu, po njemu se zove jedan model Aston Martina, a živi u kući vrijednoj 20 milijuna dolara koja na imanju ima jezero, piše businessinsider.com

1. Brady je peti najbolje plaćeni američki nogometaš svih vremena, a prošle mu je sezone na račun sjelo nevjerojatnih 28,8 milijuna dolara - kao dio ugovora kojim je produžio vjernost Patriotsima.

2. Nedavno je produžio dvogodišnji ugovor s Patriotsima vrijedan 41 milijun dolara. Ove sezone zaradio je plaću od skromnih milijun dolara - bez bonusa.

3. U svojoj dugoj karijeri ukupno je zaradio 197,2 milijuna dolara.

4. Godišnje od sponzora i reklama za tvrtke poput Under Armour, Intel i Shields, zaradi još 8 milijuna dolara.

5. Partner je proizvođaču Aston Martina. Aston Martin proizveo je limitiranu seriju modela Vanquish S Volante s imenom Toma Bradyja. Proizvedeno ih je samo 12 primjeraka a prodani su za 360.000 dolara svaki. 

6. Njegov ugovor s proizvođačem Uggsica mnoge je zbunio jer sve do tad nisu proizvodili mušku obuću. 

7. Njegova zarada zvuči suludo, ali to nije ništa u usporedbi s njegovom suprugom, poznatim supermodelom brazilskog porijekla Giselle Bundchen. 

8. Giselle je prošle godine zaradila 30,5 milijuna dolara i najbolje je plaćeni model u posljednjih 10 godina. Upravo je na najboljem putu da premaši 1.000.000.000 dolara ukupne zarade u karijeri. 


10. Brady je veliki prijatelj i štovatelj Donalda Trumpa. Njegovi hvalospjevi aktualnom američkom predsjedniku ipak su postali predmet sprdnje među američkim intelektualcima. Evo nekoliko Bradyjevih misli o Donaldu: 

-  On mi je dobar prijatelj. Oduvijek mi je bio velika podrška. Znamo se više od 15 godina jer me pozvao jednom na izbor za Miss Universe. Logično, jer nogomet i ljepotice idu zajedno. Divim mu se jer ima tri karijere - bio je uspješni poslovni čovjek, pa TV-zvijezda, i na kraju čelni čovjek SAD-a. Izvanredan je!, kaže Brady.

11. Ne samo da imaju jezero, nego Tom i Giselle na svom imanju imaju leglo koka nesilica kako bi mogli jesti uvijek svježa jaja.

12. Prije tri i pol godine svoju raskošnu kuću u LA-u prodali su Dr Dreu za 40 milijuna dolara, a onda kupili penthouse u New Yorku. Cijena - prava sitnica! Samo 11,5 milijuna dolara za dvoetažni s pogledom na Manhattan. Dvije godine kasnije prodali su ga za 16,5 milijuna dolara...

13.... jer su kupili novi u Tribeci za 20 milijuna dolara. Raskošni stanovi su jedini luksuz do kojeg je Bradyju doista stalo.

14. Privatno, iako spava na lovi, lakši sudar imao je vozeći 10 godina stari model Audija. Često objavljuje zabavne kućne videe, na kojima se našao i pas kojeg je udomio, a koji je bio ukras i u jednoj reklami. Inače, kaže da je potpuno kućni tip i takve snimke često objavljuje na društvenim mrežama.

15. Iako ih se često može vidjeti na velikim događanjima i okupljanjima celebrityja, Brady i Giselle kažu da su najsretniji kad mogu sa svojom djecom graditi kule u pijesku.

16. Osim na stanove, Brady i Giselle jako paze na prehranu, pa dobar dio budžeta odlazi i na osobnog kuhara koji im spravlja posebne obroke. 

17. Kad su na dijeti prehrana im sadrži i do 80 posto povrća, a jedu ga u tolikim količinama da se šale kako se čak i u njega pretvore. Njegova knjiga s receptima za dijetu planula je u trgovinama, a drugu sa savjetima kako zadržati vrhunsku formu nazivaju 'atletskom biblijom'.

Posjeti Express