"U Beogradu smo napravili četiri dvojnika Saddama Husseina"

Youtube
Srpski plastični kirurg ispričao je kako su na Vojnomedicinskoj akademiji mijenjali izgled dvojnicima Saddama Husseina
Vidi originalni članak

Na Vojnomedicinskoj akademiji u Beogradu "napravljena" su četiri dvojnika bivšeg iračkog diktatora Saddama Husseina. "To je rađeno u vrijeme profesora Brane Pantelića i Miće Đuričića", rekao je plastični kirurg srpskog porijekla Borko Đorđević u razgovoru za srpski Alo.

Dugi niz godina je radio u Kaliforniji gdje je uljepšavao najveće svjetske zvijezde kao što je Eva Gabor ili Elton John. U posljednje vrijeme više operacija radi na mlađim zvijezdama, a priča da je Britney Spears kod njega bila na operaciji abdominoplastike nakon rođenja djeteta.

On priča da su u svijetu sve popularnije operacije dvojnika, gdje osobe žele izgledati što više kao neke zvijezde. "Ja sam napravio tri ljudske kopije Elvisa Presleya", kaže Đorđević.

Svjetski trendovi stižu

Kao plastični kirurg s iskustvom rada u SAD-u, ali i po zemljama Balkana, kaže da na ove prostore stižu svjetski trendovi u uljepšavanju. Počelo je vađenje rebara kako bi struk pacijentice bio što uži. Na kirurški pristup češće se odlučuju žene od muškaraca i to čak u omjeru od tri prema jedan.

"Muškarci se najčešće podvrgavaju neinvazivnim metodama. Oni uglavnom koriste botox ili kemijski peeling, dok su kod žena u Srbiji najčešće operacije punjenja usnica ili povećanje dojki. U posljednje vrijeme sve je popularnije i povećanje glutealnog dijela, odnosno stražnice", priča Đorđević.

Najnoviji trend na ovim prostorima je sužavanje vagine. "U profesionalnim klinikama i kod uglednih liječnika potpuni makeover može koštati i po 30 tisuća eura. Nakon porođaja često ostaju vaginalne ozljede, a medicinski pristup omogućuje liječenje tih ozljeda i sužavanje. Sužavanje vagine je postalo česta operacije, a posebno kod mladih Albanki. Cijena intervencije je od 3.500 do 5.000 eura", kaže taj plastični kirurg.

Posjeti Express