Life
14611 prikaza

"U Beogradu smo napravili četiri dvojnika Saddama Husseina"

Saddam Hussein
Youtube
Srpski plastični kirurg ispričao je kako su na Vojnomedicinskoj akademiji mijenjali izgled dvojnicima Saddama Husseina

Na Vojnomedicinskoj akademiji u Beogradu "napravljena" su četiri dvojnika bivšeg iračkog diktatora Saddama Husseina. "To je rađeno u vrijeme profesora Brane Pantelića i Miće Đuričića", rekao je plastični kirurg srpskog porijekla Borko Đorđević u razgovoru za srpski Alo.

Dugi niz godina je radio u Kaliforniji gdje je uljepšavao najveće svjetske zvijezde kao što je Eva Gabor ili Elton John. U posljednje vrijeme više operacija radi na mlađim zvijezdama, a priča da je Britney Spears kod njega bila na operaciji abdominoplastike nakon rođenja djeteta.

On priča da su u svijetu sve popularnije operacije dvojnika, gdje osobe žele izgledati što više kao neke zvijezde. "Ja sam napravio tri ljudske kopije Elvisa Presleya", kaže Đorđević.

Svjetski trendovi stižu

Kao plastični kirurg s iskustvom rada u SAD-u, ali i po zemljama Balkana, kaže da na ove prostore stižu svjetski trendovi u uljepšavanju. Počelo je vađenje rebara kako bi struk pacijentice bio što uži. Na kirurški pristup češće se odlučuju žene od muškaraca i to čak u omjeru od tri prema jedan.

"Muškarci se najčešće podvrgavaju neinvazivnim metodama. Oni uglavnom koriste botox ili kemijski peeling, dok su kod žena u Srbiji najčešće operacije punjenja usnica ili povećanje dojki. U posljednje vrijeme sve je popularnije i povećanje glutealnog dijela, odnosno stražnice", priča Đorđević.

Najnoviji trend na ovim prostorima je sužavanje vagine. "U profesionalnim klinikama i kod uglednih liječnika potpuni makeover može koštati i po 30 tisuća eura. Nakon porođaja često ostaju vaginalne ozljede, a medicinski pristup omogućuje liječenje tih ozljeda i sužavanje. Sužavanje vagine je postalo česta operacije, a posebno kod mladih Albanki. Cijena intervencije je od 3.500 do 5.000 eura", kaže taj plastični kirurg.

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.