Bugatti pomaknuo granice - superjahta Niniette ima i kamin!

Palmer Johnson
Bugatti izbacio novo prijevozno sredstvo za vrtoglavu sumu
Vidi originalni članak

Jedan od najskupljih i najbržih automobila na svijetu, Bugatti Chiron, prodaje se kao remek djelo dizajna i luksuza sa 'simboličnih' 2,6 milijuna dolara. Sada se uz njega može naći i novo prijevozno sredstvo odnosno klon Chirona, koje je Bugatti izbacio na tržište - super-jahta. Njezina je cijena nešto niža, a iznosi 2,2 milijuna dolara.

Evo kako je uopće došlo do ove jahte. Prije nekoliko godina, Bugatti je najavio proizvodnju tri serije luksuznih brodova u suradnji s Palmer Johnson, poznatim proizvođačem jahti. Ta bi se linija vozila trebala zvati 'Niniette' - nadimak Lidie Bugatti, kćeri osnivača kompanije Ettorea. Svi su brodovi napravljeni od titana i ugljičnih vlakana, obojani u plavu boju, tipičnu kao zaštitni znak Bugattija.

Niniette 66 je prvi u nizu, dužine 15 do 25 metara. Sadržava mnoštvo Bugattijevih inžinjerskih svojstava poput simetrije uz naglašenu srednju liniju i dalekosežnu krivulju. Jahta ima apsurdan broj luksuznih dodataka na sebi no zanimljivo je što može doseći brzinu od tek 44 čvora odnosno oko 80 km/h.

Prostrana paluba prekrivena je kožom i hrastom plave boje, koji ima posebnu sposobnost da ne otrune ni nakon tisuću godina. Na jahti se još nalazi i donja paluba, bar sa šampanjcem, jacuzzi na vanjskoj strani te elegantni otvoreni kamin s vatrom. 

Iako nema smisla baš svaki dio ove brodice, oni koji pate na takav luksuz zasigurno će što prije pohitati po nju.

Posjeti Express