Style
1289 prikaza

Bugatti pomaknuo granice - superjahta Niniette ima i kamin!

Bugatti jahta
Palmer Johnson
Bugatti izbacio novo prijevozno sredstvo za vrtoglavu sumu

Jedan od najskupljih i najbržih automobila na svijetu, Bugatti Chiron, prodaje se kao remek djelo dizajna i luksuza sa 'simboličnih' 2,6 milijuna dolara. Sada se uz njega može naći i novo prijevozno sredstvo odnosno klon Chirona, koje je Bugatti izbacio na tržište - super-jahta. Njezina je cijena nešto niža, a iznosi 2,2 milijuna dolara.

Bugatti jahta | Author: Palmer Johnson Palmer Johnson

Evo kako je uopće došlo do ove jahte. Prije nekoliko godina, Bugatti je najavio proizvodnju tri serije luksuznih brodova u suradnji s Palmer Johnson, poznatim proizvođačem jahti. Ta bi se linija vozila trebala zvati 'Niniette' - nadimak Lidie Bugatti, kćeri osnivača kompanije Ettorea. Svi su brodovi napravljeni od titana i ugljičnih vlakana, obojani u plavu boju, tipičnu kao zaštitni znak Bugattija.

Niniette 66 je prvi u nizu, dužine 15 do 25 metara. Sadržava mnoštvo Bugattijevih inžinjerskih svojstava poput simetrije uz naglašenu srednju liniju i dalekosežnu krivulju. Jahta ima apsurdan broj luksuznih dodataka na sebi no zanimljivo je što može doseći brzinu od tek 44 čvora odnosno oko 80 km/h.

Bugatti jahta | Author: Palmer Johnson Palmer Johnson

Prostrana paluba prekrivena je kožom i hrastom plave boje, koji ima posebnu sposobnost da ne otrune ni nakon tisuću godina. Na jahti se još nalazi i donja paluba, bar sa šampanjcem, jacuzzi na vanjskoj strani te elegantni otvoreni kamin s vatrom. 

Bugatti jahta | Author: Palmer Johnson Palmer Johnson

Iako nema smisla baš svaki dio ove brodice, oni koji pate na takav luksuz zasigurno će što prije pohitati po nju.

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.