Ikea rastura: Izmislili novi način sklapanja namještaja

IKEA
Ovim načinom sklapanja namještaja kupci bi trebali ostvariti značajne uštede u vremenu i trudu
Vidi originalni članak

Frustrirajući ritual sklapanja Ikeinog namještaja uskoro bi mogao postati tek uspomena.

Švedska kompanija razvijala je novu seriju proizvoda kako se još više olakšalo sklapanje namještaja tako što su uklonili vijke, a time i potrebu za raznim odvijačima i ključevima.

Novi tip spajanja, razvijen u Ikeinom laboratoriju, nazvali su drveni čep. Upravo taj drveni čep omogućuje da komadi namještaja jednostavno sjednu na svoje mjesto, slično kao slagalice, a sve kako bi se još lakše i brže moglo spojiti.

Prvi put su te nove tehnologije testirali prije pet godina u sustavima za odlaganje Regissor. Sada to planiraju proširiti na čitav asortiman namještaja, a počet će s drvenim stolom Lisabo, kojeg se može kupiti i u Hrvatskoj.

Dijelovi namještaja dolaze s rebrastim utorima koji lako ulaze u utore na drugim dijelovima i to znači da se jako lako spajaju.

U razgovoru za časopis Dezeen, Ikein šef nabave, Jesper Brodin kaže da je stol uspio sastaviti za samo tri minute, a prije mu je trebalo oko 24 minute.

"Stalno tražimo nove načine za inovacije u dizajnu proizvoda i kako bismo kupcima omogućili lakše sastavljanje i rastavljanje naših proizvoda", rekao je glasnogovornik Ikee za britanski Independent. "U budućnosti ćemo vidjeti kako možemo koristiti drvene čepove na još više proizvoda".

Posjeti Express