Prve fotke luksuzne jahte na kojoj će uživati odlikaši

Sunseeker 161 bit će prvi brod s aluminijskim trupom i gradit će ga u suradnji s nizozemskim Icon Yachtom, a za dizajn interijera zaduženi su u Design Unlimitedu
Vidi originalni članak

Britanski studio Design Unlimited objavio jeda radi na novom interijeru 49-metarske jahte Sunseeker 161, prve aluminijske superjahte koja je izgrađena u ovom brodogradilištu. Grade ju u suradnji s nizozemskim brodogradilištem Icon Yachts.

Dizajnirana je, kako kažu, za "jedinstveni ukus" svakog vlasnika, a svaki Sunseeker 161 će imati "raskošne unutarnje prostore", rekli su u Design Unlimitedu.

Nova jahta najprije je najavljena na Monaco Yacht Showu i prvi model će lansirati u proljeće 2021. ali već sad su dostupne prve fotografije. Brodska arhitektura, dizajn i inženjering bit će "nepogrešivo Sunseeker", što znači u stilu britanskog branda.

Jahta će pokazati "potpuno drugačiji način gradnje" i potpuno novi iskorak britanskog brodogradilišta. Može primiti 10 gostiju u pet kabina, ali ima dovoljno prostora i za 12 gostiju, ovisno o rasporedu interijera. Svaki brod može se prilagoditi posebnim željama vlasnika kad je u pitanju unutarnji dizajn i uređenje jahte, a svaka će imati veliki salon, i veliki bazen na glavnoj palubi.

Direktor prodaje Sunseekera Sean Robertson rekao je da je koncept nastao iz ambicije tvrtke da se posveti izgradnji većih plovila. Objasnio je zašto se tvrtka udružila s nizozemskim graditeljem Icon Yachts, piše Boat International.

„Gradnja aluminijskog broda znači da ne postoji gornja granica u kojoj mjeri možemo ići u budućnost, ali očito to zahtijeva različitu stručnost i stoga je neophodno pronaći pravog partnera koji će podržati projekt. Pronalaženje iskustva i stručnosti u izradi metala nije bilo problem.“

Posjeti Express