Style
4046 prikaza

Prve fotke luksuzne jahte na kojoj će uživati odlikaši

Sunseeker
1/5
Sunseeker 161 bit će prvi brod s aluminijskim trupom i gradit će ga u suradnji s nizozemskim Icon Yachtom, a za dizajn interijera zaduženi su u Design Unlimitedu

Britanski studio Design Unlimited objavio jeda radi na novom interijeru 49-metarske jahte Sunseeker 161, prve aluminijske superjahte koja je izgrađena u ovom brodogradilištu. Grade ju u suradnji s nizozemskim brodogradilištem Icon Yachts.

Dizajnirana je, kako kažu, za "jedinstveni ukus" svakog vlasnika, a svaki Sunseeker 161 će imati "raskošne unutarnje prostore", rekli su u Design Unlimitedu.

Sunseeker | Author: Design Unlimited Design Unlimited

Nova jahta najprije je najavljena na Monaco Yacht Showu i prvi model će lansirati u proljeće 2021. ali već sad su dostupne prve fotografije. Brodska arhitektura, dizajn i inženjering bit će "nepogrešivo Sunseeker", što znači u stilu britanskog branda.

Jahta će pokazati "potpuno drugačiji način gradnje" i potpuno novi iskorak britanskog brodogradilišta. Može primiti 10 gostiju u pet kabina, ali ima dovoljno prostora i za 12 gostiju, ovisno o rasporedu interijera. Svaki brod može se prilagoditi posebnim željama vlasnika kad je u pitanju unutarnji dizajn i uređenje jahte, a svaka će imati veliki salon, i veliki bazen na glavnoj palubi.

Sunseeker | Author: Design Unlimited Design Unlimited
Direktor prodaje Sunseekera Sean Robertson rekao je da je koncept nastao iz ambicije tvrtke da se posveti izgradnji većih plovila. Objasnio je zašto se tvrtka udružila s nizozemskim graditeljem Icon Yachts, piše Boat International.

„Gradnja aluminijskog broda znači da ne postoji gornja granica u kojoj mjeri možemo ići u budućnost, ali očito to zahtijeva različitu stručnost i stoga je neophodno pronaći pravog partnera koji će podržati projekt. Pronalaženje iskustva i stručnosti u izradi metala nije bilo problem.“

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.