Superluksuzna jahta napravljena od starog tankera

screenshot/youtube
Ova jahta pravi je dokaz da i najružniji brodovi mogu imati svoju svrhu u svijetu luksuznih putovanja
Vidi originalni članak

Ako kojim slučajem imate 62 milijuna dolara viška, trgovci luksuznim jahtama imaju pravi način za potrošnju tog novca. Točnije, specifičan trgovac jednom specifičnom jahtom. Riječ je o superjahti Kilkea namijenjenoj prijevozu tridesetak putnika u u maksimalnoj udobnosti.

Možda i najzanimljivije je da je riječ o preuređenom brodu Vard 1-08 koji je u prošlom životu opskrbljivao naftne platforme diljem svjetskih oceana. Zbog svoje veličine i prostora za spremanje potrepština, Kilkea će moći ploviti i po mjesec dana. Stražnja paluba ima dovoljno prostora za slijetanje helikoptera, trup je dovoljno čvrst da može ploviti i po opasnim vodama Arktika ili Antarktika.

Jahta stavlja poseban naglasak na luksuz i dizajn, što pokazuju prostrani interijeri i prostor na palubi koji omogućuje svim putnicima ogromnu dozu luksuza. Na stranicama Edmistona, poznate trgovačke kuće, stoji i da je razvijena korištenjem zelenih tehnologija. Naime, pogon pružaju četiri električne generatora i četiri dizelska motora koji će zajednički omogućiti maksimalnu brzinu od 15,4 čvora.

Jednom porinuta iz vijetnamskih brodogradilišta bit će duga tek nešto manje od 81,7 metara, a iz Edmistona pričaju da će ponuditi dvije konfiguracije interijera. Kupci će moći opremiti jahtu da prevozi 32 putnika u 16 soba ili da preurede interijer u 12 kabina. U takvoj situaciji bi Kilkea dobila dva velika apartmana, a svaki bi imao zaseban balkon.

Posjeti Express