Style
7906 prikaza

Superluksuzna jahta napravljena od starog tankera

Jahta Kilkea
1/9
screenshot/youtube
Ova jahta pravi je dokaz da i najružniji brodovi mogu imati svoju svrhu u svijetu luksuznih putovanja

Ako kojim slučajem imate 62 milijuna dolara viška, trgovci luksuznim jahtama imaju pravi način za potrošnju tog novca. Točnije, specifičan trgovac jednom specifičnom jahtom. Riječ je o superjahti Kilkea namijenjenoj prijevozu tridesetak putnika u u maksimalnoj udobnosti.

Možda i najzanimljivije je da je riječ o preuređenom brodu Vard 1-08 koji je u prošlom životu opskrbljivao naftne platforme diljem svjetskih oceana. Zbog svoje veličine i prostora za spremanje potrepština, Kilkea će moći ploviti i po mjesec dana. Stražnja paluba ima dovoljno prostora za slijetanje helikoptera, trup je dovoljno čvrst da može ploviti i po opasnim vodama Arktika ili Antarktika.

Jahta Kilkea | Author: screenshot/youtube screenshot/youtube

Jahta stavlja poseban naglasak na luksuz i dizajn, što pokazuju prostrani interijeri i prostor na palubi koji omogućuje svim putnicima ogromnu dozu luksuza. Na stranicama Edmistona, poznate trgovačke kuće, stoji i da je razvijena korištenjem zelenih tehnologija. Naime, pogon pružaju četiri električne generatora i četiri dizelska motora koji će zajednički omogućiti maksimalnu brzinu od 15,4 čvora.

Jednom porinuta iz vijetnamskih brodogradilišta bit će duga tek nešto manje od 81,7 metara, a iz Edmistona pričaju da će ponuditi dvije konfiguracije interijera. Kupci će moći opremiti jahtu da prevozi 32 putnika u 16 soba ili da preurede interijer u 12 kabina. U takvoj situaciji bi Kilkea dobila dva velika apartmana, a svaki bi imao zaseban balkon.

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.