Za tretman kose meteorskom prašinom plaćaju 7000 kuna

Thinkstock
Uobičajen tretman za oporavak i njegu kose košta oko sedam tisuća kuna, samo sušenje fenom košta oko 200 kuna, a Britanci se pitaju tko si to može priuštiti
Vidi originalni članak

Samo sušenje kose u elitnom salonu "Urban Retreat" u Harrods centru u Londonu košta oko 600 kuna. Vlasnici salona ponosno ističu skupocjene tretmane u ponudi, a navodno se temelje na revolucionarnim proizvodima koji omogućavaju transformaciju kose i vlasišta. Tako je za njegu kose dijamantnom i meteorskom prašinom potrebno izdvojiti oko sedam tisuća kuna.

Čemu dijamant, a čemu meteori?

Dijamantnom prašinom se navodno postiže nevjerojatan sjaj kose, a djeluje tako da koristi magnetsku privlačnost, jer je dijamant pozitivno nabijen te se sljubi uz kosu. Zbog toga su i moderne pegle za kosu obložene dijamantnom prašinom, a prema frizerima najbolji se efekt postiže ako se direktno nanese na kosu.

Svake godine na zemlju padne oko 14 milijuna tona meteorske prašina, a japanski su znanstvenici domišljato otkrili kako se ona može prodavati i u svrhu frizerskih tretmana. Navodno opskrbljuje kosu potrebnim mineralima, a manja se količina stavlja u šampon za pranje kose.
Brojni Britanci negativno su reagirali na otvaranje takvog salona te ne vjeruju da su skupocjeni tretmani toliko korisni, koliko se reklamiraju.

Posjeti Express