Style
148 prikaza

Za tretman kose meteorskom prašinom plaćaju 7000 kuna

Žena s dugom i sjajnom kosom
Thinkstock
Uobičajen tretman za oporavak i njegu kose košta oko sedam tisuća kuna, samo sušenje fenom košta oko 200 kuna, a Britanci se pitaju tko si to može priuštiti

Samo sušenje kose u elitnom salonu "Urban Retreat" u Harrods centru u Londonu košta oko 600 kuna. Vlasnici salona ponosno ističu skupocjene tretmane u ponudi, a navodno se temelje na revolucionarnim proizvodima koji omogućavaju transformaciju kose i vlasišta. Tako je za njegu kose dijamantnom i meteorskom prašinom potrebno izdvojiti oko sedam tisuća kuna.

Čemu dijamant, a čemu meteori?

Dijamantnom prašinom se navodno postiže nevjerojatan sjaj kose, a djeluje tako da koristi magnetsku privlačnost, jer je dijamant pozitivno nabijen te se sljubi uz kosu. Zbog toga su i moderne pegle za kosu obložene dijamantnom prašinom, a prema frizerima najbolji se efekt postiže ako se direktno nanese na kosu.

Svake godine na zemlju padne oko 14 milijuna tona meteorske prašina, a japanski su znanstvenici domišljato otkrili kako se ona može prodavati i u svrhu frizerskih tretmana. Navodno opskrbljuje kosu potrebnim mineralima, a manja se količina stavlja u šampon za pranje kose.
Brojni Britanci negativno su reagirali na otvaranje takvog salona te ne vjeruju da su skupocjeni tretmani toliko korisni, koliko se reklamiraju.

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.