Čuvaju tajne - Apple zabranio ulazak u Apple Park

Apple
Posjetitelji će moći uživati u malom kampusu s pogledom na Apple Park
Vidi originalni članak

Apple je završio gradnju svog kampusa Apple Park vrijednog pet milijardi dolara. Ovo zdanje u kojem će boraviti oko 12.000 zaposlenika mnogi nazivaju arhitektonskim remek djelom. Ipak čini se kako posjetitelji neće moći uživati u ovom čudu, a ni šetati po parku. Neće to moći ni zaposlenici Applea.

Na nedavnom sastanku Applea s investitorima i dioničarima koji se održao u teatru Steva Jobsa, središnjem dijelu cijelog kampusa, Tima Cooka su pitali kada će se moći prošetati ovim velikim zdanjem. Odgovorio im je – nikada.

“Ne možemo otvoriti glavnu zgradu za obilaske zato što u njoj postoji mnogo povjerljivih stvari. Nismo napravili Apple Park za druge ljude. Mislim da su kritike te odluke bizarne, ali zdanje nije napravljeno za vas. Ja znam kako radimo, vi ne znate“, rekao je aludirajući na one koje je ova odluka uvrijedila.

HUMANITARNA AUKCIJA Za ručak sa šefom Applea potrebno je izdvojiti 500.000 dolara

Pitali su ga što će biti s onima koji će zbog posla morati dolaziti u zgradu, npr. na sastanak. Odgovorio im je kako će na sastanku moći biti, ali neće moći previše šetati po zgradi, piše b92.

Čini se kako Apple skriva svaki detalj svog novog zdanja, pa su tako i sve fotografije zaposlenika Applea koji su se slikali u zgradi uklonjene sa društvenih mreža.

Iako neće dozvoliti svojim fanovima ulazak u zgradu, mislili su i na njih. Naime, preko puta kampusa nalazi se manji kampus za fanove, koji će moći uživati u novim uređajima, ispijati kavu ili jednostavno uživati u pogledu na Apple Park.  

Posjeti Express