Kinezi izbacuju elegantni laptop koji možda previše podsjeća na Appleovog

Facebook/Xiaomi
Kineska kompanija Xiaomi u samo nekoliko godina postala je međunarodno prepoznatljiva marka
Vidi originalni članak

Kineski proizvošač mobitela, ali i svega drugog elektroničkog, Xiaomi objavio je da će uskoro početi s prodajom laptopa Mi Notebook Air. Notebook Air nevjerojatno je sličan Macbook Airu, što je već postala uobičajena praksa za Xiaomi; vidi nešto Appleovo i iskopiraj.

Dizajnerski prijenosnik dolazit će u dvije izvedbe. Veća i nešto snažnija 13,3 inčna verzija koštat će nešto manje od 700 eura na kineskom tržištu. Opremljen će biti Intelovim Skylake i5 procesorom, zavidnih 8 Gb RAM-a i posebnom grafičkom karticom, ovog puta to je Geforce 940MX. 13 inčna verzija trebala bi biti tanka samo 14,8 milimetara, a Xiaomi obećava 9,5 satno trajanje baterije.

Nešto manja i slabija verzija veličine 12,5 inča koštat će nešto manje od 500 eura na kineskom tržištu. Bit će opremljena slabijim Core M3 procesorom s integriranom grafičkom karticom, ali sukladno svemu, bit će i nešto tanji i lakši. Manja verzija Notebook Aira bit će tanka tek 12,9 milimetara, a trebala bi izdržati 11,5 sati rada.

Obje verzije imaju po jedan USB C ulaz, po 2 USB 3.0 ulaza, HDMI izlaz i jedan utor za slušalice. Izgrađeni u potpunosti od aluminija, dolazit će u zlatnoj i srebrnoj verziji, a obje verzije imaju osvijeteljenu tipkovnicu što bi trebalo pomoći s radom u mraku.

Mi Notebook Air dolazi s predinstaliranim Windows 10 operativnim sustavom, a na kinesko tržište dolazi 2. kolovoza ove godine. Još uvijek nema nikakvih ni glasina o mogućem lansiranju na međunarodno tržište, ali vjerojatno će se pojaviti neki kineski preprodavači koji će, za nešto višu cijenu, sa zadovoljstvom prodati vam novi klon Macbook Aira.

Posjeti Express