Uložila je u Uber kada nitko nije htio. Sad je objasnila zašto

Sanjin Strukić (PIXSELL)
Cyan Banister uložila je u Uber godinu dana nakon osnutka ove kompanije, a investicija joj se itekako isplatila
Vidi originalni članak

Cyan Banister u nedavnom je intervjuu objasnila zašto je uložila u Uber još 2010. godine, kada ova kopmanija nije bila globalno poznata. Zapravo, njeno ulaganje nije uopće bilo planirano već se, kako kaže, našla u pravo vrijeme na pravom mjestu. Ušla je u seed rundu investiranja kada je vrijednost Ubera bila procijenjena na nešto manje od 4 milijuna dolara.

"Čula sam za Uber od svog osobnog vozača koji me vozio na aerodrom. Dao mi je posjetnicu od Ryana Gravesa i rekao da bi me mogla zanimati kompanija u kojoj on radi. Mislim da je Graves bio jedan od prvih Uberovih vozača. Nakon što sam se našla s Travisom Kalanickom, jednim od osnivača Ubera, znala sam da moram napokon nazvati Ryana i uložiti u tvrtku", objasnila je. 

Njezin suprug Scott (suosnivač IronPorta) također je uložio u Uber u toj rundi financiranja, a kako se čini ovo bi mogla postati najuspješnija seed investicija u povijesti. Uložili su u kompaniju s procijenjenom vrijednosti od 3,86 milijuna dolara (5,4 milijuna nakon ulaganja), dok je trenutna procjena kako Uber vrijedi 64 milijarde dolara.

Posjeti Express