Tehno
323 prikaza

Uložila je u Uber kada nitko nije htio. Sad je objasnila zašto

Uber
Sanjin Strukić (PIXSELL)
Cyan Banister uložila je u Uber godinu dana nakon osnutka ove kompanije, a investicija joj se itekako isplatila

Cyan Banister u nedavnom je intervjuu objasnila zašto je uložila u Uber još 2010. godine, kada ova kopmanija nije bila globalno poznata. Zapravo, njeno ulaganje nije uopće bilo planirano već se, kako kaže, našla u pravo vrijeme na pravom mjestu. Ušla je u seed rundu investiranja kada je vrijednost Ubera bila procijenjena na nešto manje od 4 milijuna dolara.

"Čula sam za Uber od svog osobnog vozača koji me vozio na aerodrom. Dao mi je posjetnicu od Ryana Gravesa i rekao da bi me mogla zanimati kompanija u kojoj on radi. Mislim da je Graves bio jedan od prvih Uberovih vozača. Nakon što sam se našla s Travisom Kalanickom, jednim od osnivača Ubera, znala sam da moram napokon nazvati Ryana i uložiti u tvrtku", objasnila je. 

Njezin suprug Scott (suosnivač IronPorta) također je uložio u Uber u toj rundi financiranja, a kako se čini ovo bi mogla postati najuspješnija seed investicija u povijesti. Uložili su u kompaniju s procijenjenom vrijednosti od 3,86 milijuna dolara (5,4 milijuna nakon ulaganja), dok je trenutna procjena kako Uber vrijedi 64 milijarde dolara.

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.