Bio je Obamin DJ, messenger, trener, konobar... Sve.

Press Association/PIXSELL
Reggie Love je godine s Obamom opisao u knjizi "Snaga za dalje: Moje predsjedničko školovanje"
Vidi originalni članak

Nosio mu je grickalice i prtljagu. Bio mu je osobni DJ, sobar, agent za putovanja, Kindle, novčanik, messenger, budilica, konobar, vratar, njegovoj kćeri košarkaši trener, ali i surogat sin te na posljetku, ali najvažnije - prijatelj. 

Reggie Love, osobni pomoćnik predsjednika Baracka Obame od 2009. do 2011. godine u svojoj knjizi "Snaga za dalje: Moje predsjedničko školovanje" opisao je kako je biti predsjednikova desna ruka čije dijelove donosi Business Insider.

On je postao moj šef, a zatim i predsjednik SAD-a. Ja sam bio njegov "iReggie", njegov izvor svih kritičnih, nepolitičnih pitanja. Bio sam 21 godinu mlađi od njega. Nismo imali puno toga zajedničkog u životnom iskustvu, ali smo dijelili sigurno tlo, napisao je među ostalim Love.

Love je svjedočio dijelu povijesti tijekom svojeg mandata u Washingtonu, koju vrlo malo ljudi ima prilike vidjeti. Obamu opisuje kao pažljivog oca, odanog supruga, košarkaša s kojim se može ugodno čavrljati, te odanog i promišljenog prijatelja s opakim smislom za humor. 

"Vidio sam ga u kampanji u jutarnjim satima na putu i vjerovao sam u njega kada nitko nije, vidio ga kako ruča sam Bijeloj kući, drsko prelistava časopise, ispucava lopte u košarkaškim dvoranama srednjih škola u pustinjskim gradićima, te sam svjedočio kada se nekoliko trenutaka sam samcat pokušao sabrati prije nego je kročio na pozornicu kako bi položio prisegu za 44. predsjednika SAD-a."  

Love i Obama postali su prijatelji, bliži čak i od obitelji. Love je čuvao djecu svjetskih vođa, zajedno s prvim čovjekom SAD-a često igrao košarku, kartao, gledao ESPN, ponekad im je izletjela i koja psovka. No, rješavao je i milijune drugih poslova tijekom letova, ali prije svega je, priznaje – slušao i tako je došao do toga da mu je ujutro bio dovoljan jedan Obamin pogled i odmah je znao kakav je dan ispred njih.

"Nisam bio dio političkog procesa, pa sam mu zato na neki način bio putokaz za normalne, uobičajene stvari. Bio sam njegov prozor u svijet."

Love ga nikada nije ispitivao o gospodarstvu, niti mu je donosio loše vijesti o izborima. 

"Kartali smo zajedno, razgovarali o košarci i što se dogodilo u Med Menu. Dobio sam rijetku priliku vidjeti ono što mnogi nikada neće moći", napisao je Love.

Posjeti Express