Top News
401 prikaza

Bio je Obamin DJ, messenger, trener, konobar... Sve.

Reggie Love i Barack Obama
Press Association/PIXSELL
Reggie Love je godine s Obamom opisao u knjizi "Snaga za dalje: Moje predsjedničko školovanje"

Nosio mu je grickalice i prtljagu. Bio mu je osobni DJ, sobar, agent za putovanja, Kindle, novčanik, messenger, budilica, konobar, vratar, njegovoj kćeri košarkaši trener, ali i surogat sin te na posljetku, ali najvažnije - prijatelj. 

Reggie Love | Author: Press Association/PIXSELL Press Association/PIXSELL

Reggie Love, osobni pomoćnik predsjednika Baracka Obame od 2009. do 2011. godine u svojoj knjizi "Snaga za dalje: Moje predsjedničko školovanje" opisao je kako je biti predsjednikova desna ruka čije dijelove donosi Business Insider.

On je postao moj šef, a zatim i predsjednik SAD-a. Ja sam bio njegov "iReggie", njegov izvor svih kritičnih, nepolitičnih pitanja. Bio sam 21 godinu mlađi od njega. Nismo imali puno toga zajedničkog u životnom iskustvu, ali smo dijelili sigurno tlo, napisao je među ostalim Love.

Love je svjedočio dijelu povijesti tijekom svojeg mandata u Washingtonu, koju vrlo malo ljudi ima prilike vidjeti. Obamu opisuje kao pažljivog oca, odanog supruga, košarkaša s kojim se može ugodno čavrljati, te odanog i promišljenog prijatelja s opakim smislom za humor. 

Reggie Love s Barackom Obamom i pratnjom | Author: Press Association/PIXSELL Press Association/PIXSELL

"Vidio sam ga u kampanji u jutarnjim satima na putu i vjerovao sam u njega kada nitko nije, vidio ga kako ruča sam Bijeloj kući, drsko prelistava časopise, ispucava lopte u košarkaškim dvoranama srednjih škola u pustinjskim gradićima, te sam svjedočio kada se nekoliko trenutaka sam samcat pokušao sabrati prije nego je kročio na pozornicu kako bi položio prisegu za 44. predsjednika SAD-a."  

Love i Obama postali su prijatelji, bliži čak i od obitelji. Love je čuvao djecu svjetskih vođa, zajedno s prvim čovjekom SAD-a često igrao košarku, kartao, gledao ESPN, ponekad im je izletjela i koja psovka. No, rješavao je i milijune drugih poslova tijekom letova, ali prije svega je, priznaje – slušao i tako je došao do toga da mu je ujutro bio dovoljan jedan Obamin pogled i odmah je znao kakav je dan ispred njih.

Reggie Love i Barack Obama | Author: Press Association/PIXSELL Press Association/PIXSELL

"Nisam bio dio političkog procesa, pa sam mu zato na neki način bio putokaz za normalne, uobičajene stvari. Bio sam njegov prozor u svijet."

Love ga nikada nije ispitivao o gospodarstvu, niti mu je donosio loše vijesti o izborima. 

"Kartali smo zajedno, razgovarali o košarci i što se dogodilo u Med Menu. Dobio sam rijetku priliku vidjeti ono što mnogi nikada neće moći", napisao je Love.

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.