Dijana Čuljak za sve nevolje okrivila bivšeg odvjetnika

Davor Visnjic (PIXSELL)
Dijana Čuljak na sudu se obrušila na svog bivšeg odvjetnika Pregleja i tužiteljicu Pokupec
Vidi originalni članak

Bivša HTV-ova urednica Dijana Čuljak braneći se na Županijskom sudu u aferi Core Media odbacila je optužbe da je s bivšim suprugom Vladimirom Šelebajem sudjelovala u izvlačenju 23 milijuna kuna iz producentskih firmi. Za svoje nevolje okrivila je svog bivšeg odvjetnika Gorana Pregleja tvrdeći da ju je nagovarao na priznanje i lažno svjedočenje u dogovoru s bivšom županijskom državnom odvjetnicom Željkom Pokupec.

- Preglej mi je rekao da se ne brinem i pohvalio se da ima vrlo dobre odnose u odvjetništvu. Nekoliko dana prije nego što su me uhapsili nazvao me je prijatelj i rekao kako Edvin Softić priča okolo po večerama kako ću biti uhićena. Nazvala samodvjetnika Veljka Miljevića, koji mi je preporučio Pregleja, i ispričala mu što sam čula a poslala sam i SMS državnoj odvjetnici Pokupec. Odgovora nije bilo. Nekim čudom svjedok Goran Šartić daje iskaz odvjetništvu, mijenja iskaz i teatralno tvrdi kako me ne može obraniti od optužbi i dogovara sebi bolju poziciju. U prvih 30 dana zatvora Preglej je imao samo jednu misiju - nagovoriti me na priznanje, a ja bih rekla uvjeriti me da lažno svjedočim. Govorio je da se ne uzrujavam, da ću biti puštena i dobiti kaznu otprilike kao guljenje krumpira čim se ispitaju svi svjedoci. Nije mi bilo jasno što se još ima ispitati jer su svi svjedoci bili odavna ispitani. Nisam htjela popuštati a njegova je nervoza bila sve veća. Nakon 30 dana produljen mi je istražni zatvor jer je tempo odvjetništva bio spor. Otkazala sam punomoć Pregleju - ispričala je Čuljak na sudu.

Željka Pokupec smijenjena je u veljači 2015. nakon što je bez znanja glavnog državnog odvjetnika Dinka Cvitana podigla opužnicu protiv Željka Sačića i Frane Drlje za ratni zločin u Gruborima i Ramljanima. U prosincu 2015. Uskok je protiv nje i njezine prve podređene suradnice otvorio istragu zbog sumnje da su zlouporabile ovlasti. Miljenica Mladena Bajića Pokupec daje ostavku u tužiteljstvu i odlazi u odvjetničke vode - u ured Gorana Pregleja. 

Posjeti Express