Top News
9884 prikaza

Dijana Čuljak za sve nevolje okrivila bivšeg odvjetnika

Dijana Čuljak na suđenju Siniši Svilanu
Davor Visnjic (PIXSELL)
Dijana Čuljak na sudu se obrušila na svog bivšeg odvjetnika Pregleja i tužiteljicu Pokupec

Bivša HTV-ova urednica Dijana Čuljak braneći se na Županijskom sudu u aferi Core Media odbacila je optužbe da je s bivšim suprugom Vladimirom Šelebajem sudjelovala u izvlačenju 23 milijuna kuna iz producentskih firmi. Za svoje nevolje okrivila je svog bivšeg odvjetnika Gorana Pregleja tvrdeći da ju je nagovarao na priznanje i lažno svjedočenje u dogovoru s bivšom županijskom državnom odvjetnicom Željkom Pokupec.

- Preglej mi je rekao da se ne brinem i pohvalio se da ima vrlo dobre odnose u odvjetništvu. Nekoliko dana prije nego što su me uhapsili nazvao me je prijatelj i rekao kako Edvin Softić priča okolo po večerama kako ću biti uhićena. Nazvala samodvjetnika Veljka Miljevića, koji mi je preporučio Pregleja, i ispričala mu što sam čula a poslala sam i SMS državnoj odvjetnici Pokupec. Odgovora nije bilo. Nekim čudom svjedok Goran Šartić daje iskaz odvjetništvu, mijenja iskaz i teatralno tvrdi kako me ne može obraniti od optužbi i dogovara sebi bolju poziciju. U prvih 30 dana zatvora Preglej je imao samo jednu misiju - nagovoriti me na priznanje, a ja bih rekla uvjeriti me da lažno svjedočim. Govorio je da se ne uzrujavam, da ću biti puštena i dobiti kaznu otprilike kao guljenje krumpira čim se ispitaju svi svjedoci. Nije mi bilo jasno što se još ima ispitati jer su svi svjedoci bili odavna ispitani. Nisam htjela popuštati a njegova je nervoza bila sve veća. Nakon 30 dana produljen mi je istražni zatvor jer je tempo odvjetništva bio spor. Otkazala sam punomoć Pregleju - ispričala je Čuljak na sudu.

Željka Pokupec smijenjena je u veljači 2015. nakon što je bez znanja glavnog državnog odvjetnika Dinka Cvitana podigla opužnicu protiv Željka Sačića i Frane Drlje za ratni zločin u Gruborima i Ramljanima. U prosincu 2015. Uskok je protiv nje i njezine prve podređene suradnice otvorio istragu zbog sumnje da su zlouporabile ovlasti. Miljenica Mladena Bajića Pokupec daje ostavku u tužiteljstvu i odlazi u odvjetničke vode - u ured Gorana Pregleja. 

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.