'Dinamu gledamo kroz prste, ali da se kandidirate za Euro? Infrastruktura je katastrofa'

Dejan Rakita/PIXSELL
Uefin šef Aleksandar Čeferin kaže kako eventualna hrvatska kandidatura za domaćina Eura skupa s još nekima od država iz regije nije realna. Dinamov poraz 9-2 u novom formatu Lige prvaka ne smatra katastrofom
Vidi originalni članak

Predsjednik UEFA-e Aleksander Čeferin gostovao je na Weekend Media Festivalu u Rovinju prošlog vikenda. 

Nakon uspješnih nastupa hrvatske reprezentacije na nekoliko velikih turnira u posljednje vrijeme, Čeferina je jedan posjetitelj panela pitao što misli o ideji da se Hrvatska natječe za pravo domaćinstva.

Na to je šef UEFA-e samo kratko odgovorio:

- Infrastruktura vam je katastrofa.

Čeferin je dodao i kako je UEFA "progledala kroz prste Dinamu u Ligi prvaka", referirajući se na loše stanje u kojem se nalazi stadion u Maksimiru.

- Ali naši ste, što da radimo? - dodao je slovenski sportski dužnosnik.

Nakon panela je ekipa DW-a pitala Čeferina što misli o ideji da nekoliko zemalja u regiji udruži snage i zajedno se natječe oko organizacije Europskog prvenstva?

No osim dobre infrastrukture, desetak modernih i funkcionalnih stadiona, prometne povezanosti, hotelskih kapaciteta, potrebna su i znatna financijska sredstva za "zatvaranje" organizacijskog paketa jednog takvog događaja - a to nijedna zemlja u regiji u ovom trenutku nije u stanju sama napraviti.

- Mislim da je za sada teško to komentirati, jer je infrastruktura daleko od dobre. Ja kao predsjednik UEFA-e ne mogu nikoga formalno podržati. U principu je više kandidata, pa se o tome glasa - rekao je Čeferin za Deutsche Welle

Za Dinamov poraz 9-2 u Münchenu ima objašnjenje. 

- Takav rezultat nije nikakva katastrofa. Morate znati da je Bayern pobijedio Barcelonu s Messijem i Suárezom 8-2, i to ne u Münchenu, nego u Lisabonu. Previše tražimo negativne stvari, to se u nogometu događa. Dinamo je dobra momčad i pobijedit će nekog od favorita - kazao je Čeferin za Novu TV i nastavio o reformiranom natjecanju:

- Liga prvaka počela je odlično, uvijek ima kritičara, ali su u principu svi zadovoljni. Bit će zanimljivija i nepredvidiva. Jedva čekamo da se nastavi. Hoće li produbiti jaz između velikih i malih? Jaz postoji, ali to nema veze s natjecanjem. Veliki će više igrati s velikima, mali s malima i svi imaju mogućnost kvalificirati se. Prije se do prosinca znalo tko će igrati nokaut-fazu Lige prvaka.

 

Posjeti Express