Džihadisti sve krvoločniji: Ubili taoce raketama

Youtube
Teroristička vojska poduzima sve očajnije poteze kako bi privukla pozornost medija, pa su zvjerska ubojstva detljano razrađena
Vidi originalni članak

Najnoviji ISIS-ovi snuff video nazvan 'O naši ljudi, odazovite se Božjem pozivatelju' pokazuje koliko su teroristi spremni uložiti u svoju propagandu. Naime, kad bismo mogli zanemariti što prikazuje, morali bismo im odati priznanje zbog visoke produkcije i razrađenih scenarija, što dokazuje koliko im ove i slične snimke vrijede.

U najnovijem video prikazane su tri različite scene, sve jedna groznija od druge, na kojima su prikazana ubojstva navodnih izdajica Islamske države.

Tako možemo vidjeti kako militanti odvode tri muškarca zavezanih ruku u narančastim kombinezonima u automobil. Nakon što ih smjeste i zatvore, jedan džihadist iz daljine lansira raketu u auto i sljedeće što čujemo je vrištanje muškaraca dok gore u autu.

U drugoj sceni vidimo petoricu muškaraca zatvorenih u kavezu iznad vode. Kavez se polako počne spuštati u vodu, a muškarci, doslovno kad im voda dođe do grla, shvate da nema izlaza te počnu vikati i moliti na glas. Kad kavez završi ispod vode, njihove posljednje trenutke nastavlja snimati podvodna kamera, da bi na kraju vidjeli kako kavez s mrtvim ili skoro mrtvim tijelima izranja na površinu.

Posljednja scena prikazuje sedmoricu muškaraca kako kleče zavezani negdje u pustinji dok im maskirani džihadist polako oko vrata veže dugački plavi kabel kojim ih povezuje. Kad se terorist odmakne, čuje se 'klik' prije nego žica eksplodira te nekoliko glava zatvorenika poleti u zrak. Čisto da budu sigurni da su izazvali željeni učinak, ISIS-ovci su zatim montirali kako se glave vraćaju na vrat, prije nego ih još jednom gledamo kako nestaju.

Ove snimke su prejezive da bi bile objavljene u medijima, no pokazuju samo još jednu u seriji koreografiranih ubojstava čiji je cilj da šokira i privuče pozornost javnosti. I u tome nažalost uspijeva.

Džihadisti žele preuzeti urednička mjesta u zapadnim medijima

Kao i u slučaju od prije nekoliko mjeseci, kad smo imali priliku vidjeti žrtvovanje Muatha al-Kasasbeha, jordanskog avijatičara kojeg su džihadisti živog zapalili u kavezu, i ove žrtve nisu predstavljene kao nevine, nego kao osuđenici. Oni su navodno izdajice islama koje su surađivale s otpadničkim režimom kojeg podupire SAD - a u ovom slučaju to je iračka vlada i njezine tajne službe.

Svako novo smaknuće strašnije je od onog prethodnog jer ISIS želi izvući emocije iz gledatelja i kontrolirati njima. Džihadisti žele dospijeti u zapadne medije i uređivati njihovu politiku, čak i ako to znači da će gledatelji vidjeti tek dijelove snimaka sa zamućenim licima.

Oni žele da se društvenim mrežama prošire glasovi o njihovim zvjerstvima, budući da se sami navodno dižu protiv svjetske urote protiv njih samih, pa im je potrebno da svi budu protiv njih.

Oni također žele da oni koji nisu šokirani njihovim djelima uvide da je riječ o brutalnom obliku istjerivanja pravde, u kojem slučaju će neprijatelji islama patiti jer su to zaslužili.

ISIS posljednjim zločinima doduše prvenstveno cilja na sunitske Arape u Siriji i Iraku, koji trenutačno čine ključnu populaciju koja bi ih mogla izbaciti s bojnog polja. Ovoj grupi se ISIS pokušava predstaviti kao pravi čuvar i branitelj sunita u džamijama i njihovim domovima, no njihov izbor nije nimalo lak.

Suniti naime mogu izabrati hoće li prihvatiti kalifat i odreći se međunarodne koalicije, ili će krenuti ususret mogućoj strašnoj smrti o kojoj čak ni članovi njihovih obitelji neće željeti pričati. Jer džihadisti nikoga ne bi žrtvovali, oni bi ljudima sudili, osudili ih, prozvali izdajicama vjere i drugih sunita, te na kraju ubili na životinjski način.

 

Najnovije video snimke nastale su kako bi spriječile sahwu tj. islamsko buđenje kakvo je uspješno započelo u al-Anbar provinciji sredinom 2000-ih godina, te koje je u konačnici pomoglo američkoj vojsci da istjera prethodnike ISIS-a iz zemlje i Al Qaedu iz Iraka.

 

No danas više nema američke vojske u zaleđu, a ISIS je učio iz svojih pogrešaka.

Islamisti nisu uspjeli pokoriti trećinu iračkog teritorija tek zahvaljujući vojnim i paravojnim snagama, nego su to učinili pomoću totalitarnog društva u kojem se pomno osmišljena propaganda koristi kao najoštrije oružje. Jer ne treba zaboraviti da je ISIS ponajviše rukovođen ljudima koji su obučavani u Rusiji i koji su zamijenili tlo, ali ne i stil totalitarističke vladavine.

Suniti se brinu za svoje živote i ne vide izlaza

Članovi Islamske države već putuju okolo u uniformama iračkih obavještajaca (koje su prethodno ubili), kako bi se lakše uvukli u domove sunita (pogotovo njihovih čelnika) koje zatim krvoločno ubijaju.

Nakon takvih događaja nije ni čudo da je došlo do masovnih okupljanja 'pokajnika', tj. sunita koji su u strahu za svoje živote došli u džamije u kojima su džihadistima predali svoje oružje, uništili vladine dokumente za identifikaciju i obvezali se na odanost strašnim teroristima.

Poruka tih pokajničkih okupljanja bila je jednostavna: ako moliš za oprost, bit će ti oprošteno. No bolje ti je da ti dođeš do ISIS-ovaca prije nego oni dođu do tebe. Jer tad je prekasno.

U najnovijem videu nalazi se osobna poruka za poručnika iračke policije Bassema Mohammeda koji pokušava unovačiti borce koji su spremni krenuti u bitku protiv džihadista, jer su polovicu žrtava činile njemu poznate osobe, prenosi Daily Beast.

Video je uz to objavljen istog dana kad i novo priopćenje ISIS-ovog glasnogovornika, Abu Mohammeda al-Adnanija koji se obratio sunitima u Iraku, objašnjavajući im da su oni žrtve iračke vlade i šijitske milicije koju podupire Irak. Adnani upozorava sunite da ne mogu pokazivati koje su vjere, ne smiju djecu nazivati sunitskim imenima, te da je vrijeme da se trgnu i otvore oči.

Međunarodna zajednica svjesna je činjenica što stvarno prolaze suniti u Iraku, no Adnani tvrdi da su svi uključeni u zlostavljanje sunita i da su prepušteni sami sebi.

Osim ako se na vrijeme ne okrenu onima koji će ih navodno paziti - džihadistima, koji im nude posljednju šansu i izlaz iz svih problema.

Što očito određen broj ovih očajnih ljudi prihvaća, jer ako to ne učine, ne vide izlaz, budući da Adnani završava priopćenje riječima: "Svi koji se odbiju pokajati nemaju nikoga osim sebe za kriviti za ono što slijedi. A vi, vojnici države, nemojte prema njima pokazati nikakvu milost ni blagost".

Posjeti Express