Kako je 'maćeha' država omogućila Ivi Žiniću i Nediljku Dujiću nekretnine

Damir Špehar, Emica Elvedji/PIXSELL
Dva istaknuta HDZ-ovca koji su branili Hrvatsku nisu zadovoljni načinom na koji se prema njima odnosila iako im je obnovila kuće i omogućila život u državnim stanovima
Vidi originalni članak

Iako je prošlo tek tri godine, malo tko se danas sjeća nekad moćnog HDZ-ova župana Ive Žinića i njegovih izjava da je on oslobodio Banovinu i da je zaslužan. A 24sata su otkrila i kako je te zasluge pretočio useljenjem u modernu katnicu vlasnika srpske nacionalnosti koju je država otkupila i dala Žinićevima na korištenje. Žalio se Žinić da mu je država maćeha jer je godinama bio blokiran postupak da tu kuću otkupi. Ispostavilo se da je razlog dobar, od maćehe su Žinićevi dobili i obnovu svog imanja porušenog u ratu, ali su onako, da se nađe, zadržali i bespravno koristili državni stan u Zagrebu koji su rentali. Sad su 24sata otkrila novi sličan slučaj.

Kći HDZ-ova šefa Hrvatskih šuma, Nediljka Dujića, za siću je otkupila stan od 91 kvadrata. Stan koji su dobili na korištenje davne 1991., a par godina poslije dobili su i pravomoćnu sudsku presudu da se moraju iseliti. Ali opet je netko u državi maćehinski stavio taj zahtjev u ladicu, pa je još jedan borac za državu ostao u stanu. U međuvremenu mu je država obnovila u ratu razrušenu kuću. Ali eto, stan su ipak u konačnici otkupili. I sad ga kći iznajmljuje turistima. A sakupilo se na funkcijama dovoljno i za još jedan stan u zgradi. Ipak, Dujić se žali da je s otkupom stana bio diskriminiran. Kako bi ostali građani voljeli takvu diskriminaciju.

 

 

Posjeti Express