Kapetan Dragan: Uskoro izlazim i prvo ću otići u Srbiju

Miranda Cikotic/PIXSELL
Ratni zločinac Kapetan Dragan javio se iz Lepoglave srpskim medijima i rekao da izlazi iz zatvora
Vidi originalni članak

Dragan Vasiljković, poznatiji kao Kapetan Dragan, uvjeren je da će uskoro biti oslobođen iz zatvora u Lepoglavi i najavljuje da će nakon izlaska prvo otići u Srbiju.

"Čim izađem iz zatvora prvo idem u Srbiju, a zatim svojima u Australiju", rekao je Vasiljković.

Vasiljkoviću, koji je pravomoćnom presudom Županijskog suda u Splitu proglašen krivim zbog ratnog zločina i kažnjen zatvorom od 13 godina i šest mjeseci, u studenom je sud odbio zahtjev za uvjetno puštanje na slobodu nakon dvije trećine odslužene kazne.

Kako sada stoje stvari, javlja Tanjug, Vasiljković će u Lepoglavi biti do ožujka 2020., ali navodno još postoje pravne mogućnosti da ranije bude pušten na slobodu.

Proces stoljeća 5 Suđenje Artukoviću: Dramatična presuda na smrt

Vasiljković tvrdi da nije kriv i da svjedoci nisu potvrdili sve ono što mu se stavljalo na teret. Tvrdi da nije počinio zločine zbog čega je prvi put uhićen 2006. godine u Australiji, a prije tri godine izručen Hrvatskoj.

Ni suđenje, smatra Vasiljković, nije donijelo pravu istinu.

"Uvjeren sam da ću uskoro na slobodu. I dalje uporno radim na svom predmetu i ukazujem na mnoge nepravilnosti napravljene tijekom suđenja,", kazao je Vasiljković za "Večernje novosti".

List navodi da je Vasiljković, u pravnom smislu, jedinstven primjer u svijetu jer je čovjek koji je najduže proveo u istražnom zatvoru, gotovo deset i pol godina čekajući da mu počne suđenje.

"Riječ je zaista o specifičnom slučaju u cijelom svijetu, a mi sada razmatramo sve druge mogućnosti da Vasiljković zaista prije ožujka 2020. izađe na slobodu", rekla je Slađana Čanković, odvjetnica iz tima koji zastupa Vasiljkovića.

(Kurir)

Posjeti Express